Laskiaiseksi mäkeen – Tampereen puistoihin jäädytettiin talviliukumäkiä

Vihiojanpuiston mäki Nekalassa kutsuu laskemaan

Tampereen puistoihin on tehty 16 talviliukumäkeä. Myös Tampereen luistelukentät ovat jäädytettynä ja hyvässä luistelukunnossa.

Jäämäkiä on tehty keskustaan Eteläpuistoon, Näsinpuistoon ja Sorsapuistoon sekä Kalevaan Kiovanpuistoon, Huikaksen alueelle Jukolanpuistoon, Jokipohjaan Vihiojanpuiston frisbeegolfalueelle, Nekalaan Riihipuistoon, Härmälään Härmälänpuistoon ja Tuomaanpuistoon, Atalaan Nikinpuistoon, Kaukajärvelle Isoniitynpuistoon, Hervantaan Keinupuistoon ja Laattapuistoon, Kalkkuun Kallenpuistoon sekä Ristimäkeen Kohmanpuistoon. Myös Hiedanrannan Sellupuistossa on mäki.

Useimmat mäet sopivat korkeutensa ja kaltevuutensa puolesta päiväkoti-ikäisille, mutta joukossa on muutama isompikin mäki. Vihiojanpuistossa sijaitsevassa mäessä saa kunnon vauhdit, ja isommille lapsille ja lapsenmielisille aikuisille sopivia mäkiä löytyy myös Eteläpuistosta ja Tesoman Kohmanpuistosta.

Mäet pysyvät puistoissa niin pitkään, kun talven kelejä riittää. Joka talvi jäämäkiä ei pystytä tekemään, mutta tänä talvena tekeminen oli mahdollista hyvän lumitilanteen ja pakkassään ansiosta. Jäämäet ovat Tampereen Infran tekemiä. Infra huoltaa myös jääkenttiä.

Luistelukenttien tilanteen voi tarkistaa ulkoilu- ja liikuntapaikkojen kuntotietopalvelusta:

www.mski.fi/tampere

Teksti
Tarja Nikupaavo-Oksanen

Eteläpuistossakin voi laskea mäkeä

Katujen puhdistustyöt alkavat – siirrä autosi ja vältä siirtomaksu

Tampereen Infra alkaa puhdistaa katuja lumesta kaduilta, jotka on merkitty siirtokehotustauluilla. Lähisiirtokatujen puhdistustyöt aloitetaan viikoilla 4 ja 5.

Ydinkeskustan alueella siirtokehotuksin merkittyjä katuja on Kalevassa ja Tammelassa sekä Juhannuskylässä, Amurissa ja Pyynikillä.

Runsaan lumentulon jälkeen katuja täytyy puhdistaa lumipolanteista ja kinoksista perusteellisesti. Lumipolanne ja jää puhdistetaan tiekarhuilla ja auroilla. Lisäksi lunta kuormataan ja kuljetetaan pois, jotta kadun varteen on taas helpompi pysäköidä ja tuleville lumille on tilaa.

Huomioi pysäköinnin rajoitukset – lähisiirrosta veloitetaan 100 euroa

Useita katuja on merkitty kiinteillä siirtokehotustauluilla, joissa ilmoitetaan kadun puhdistuspäivä ja kellonaika. Puhdistustyön aikana autojen pysäköinti kadun varrelle on kielletty ja ne pitää siirtää pois kunnossapitotyön ajaksi.

Autoa pysäköidessä kannattaa nyt erityisesti kiinnittää huomiota pysäköintirajoituksiin ja erillisiin siirtokehotustauluihin.

Kadun varteen jätetyt autot joudutaan siirtämään aurauksen ajaksi pois tieltä hinausautoilla. Auto siirretään lähisiirtona samalle tai viereiselle kadulle jo puhdistettuun kohtaan.Jos auto joudutaan siirtämään lähisiirtona, peritään omistajalta 100 euron siirtomaksu.

Puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin

Omaehtoinen auton siirto etukäteen helpottaa ja nopeuttaa kadun puhdistustöitä huomattavasti. Puhdistusajoista voi myös tilata tekstiviestin puhelimeensa. Palvelun tilaaminen on ilmaista. Tekstiviestipalvelusta kannattaa valita kadut, joille auton tavallisesti pysäköi. Viestin saa myös niistä kaduista, joille on asetettu tilapäiset siirtokehotustaulut.

Palvelun tilanneet saavat edellisenä päivänä klo 15 tekstiviestinä tiedon valitsemiensa postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on kielletty joko pysyvin tai väliaikaisin siirtokehotusmerkein. Palvelusta näkee yksityiskohtaisemmin myös kadut, jotka aiotaan seuraavaksi puhdistaa. 

Tekstiviestipalveluun pääsee tutustumaan ja palvelun tilaamisen ohjeet löytyvät osoitteesta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere .

Tule rakentamaan porukalla parempaa kylänraittia

Infran Rakentamispalvelut hakee työmaapäällikköä rakentamaan kokonaisten kaava-alueiden lisäksi yksittäisiä katuja, vesihuoltoverkostoja, kevyenliikenteenväyliä sekä muita kunnallisteknisiä järjestelmiä.

Katso tarkempi tehtäväkuvaus ja hakuohjeet Kuntarekrystä: https://bit.ly/2Ngk97m
Haku avoinna 8.2.2021 saakka.

Infran kausityöntekijöiden haku on auennut

Haku Tampereen Infran kesätyöpaikkoihin on käynnistynyt ja se kestää helmikuun loppuun saakka.

Kausityöntekijän tehtäviä on tarjolla viheralueiden, uimarantojen, liikuntapaikkojen ja leikkipaikkojen kunnossapito- ja puhtaanapitotehtävissä, maa- ja viherrakennustehtävissä, liikennemerkkien ja opasteiden avustavissa valmistus-, asennus- ja korjaustehtävissä, kuormankirjaustehtävissä maan vastaanottopaikoilla, varastotehtävissä sekä auto- ja koneasentajan/autohuoltotyöntekijän, varastotyöntekijän sekä kalustosuunnittelijan tehtävissä kalusto- ja korjaamopalveluissa.

Lisäksi haetaan apulaistyönjohtajia (tekniikan ala, viherala) ja tekniikan harjoittelijoita (paikkatietopalvelut) sekä kausipuutarhureita/-arboristeja.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyonantajat/tampereen-infra/

Innostu Infrasta ja vinkkaa kaverille kans!

Jääkenttien ajantasaiset jäädytystiedot löytyvät verkkopalvelusta

Missä päin Tamperetta pääsee luistelemaan ja pelaamaan? Kaikkien luistelukenttien ajantasaiset kuntotiedot löytyvät ulkoliikuntapaikkojen kuntotietopalvelusta www.mski.fi/tampere. Samasta palvelusta voi tarkistaa myös latujen kunnon.

luistimet

Sopivan pakkaskelin ja lumisateiden ansioista Tampereella on alettu nyt alkuvuodesta jäädyttää myös puistojen ja koulujen luistinkenttiä. Luonnonjääkentistä pyritään saamaan luistelukuntoon ensimmäisenä koulujen yhteydessä olevat kentät.

Kuntotiepalvelun mukaan kenttiä oli perjantaina 8.1.2020 käytössä mm. keskustassa, Hervannassa, Kaukajärvellä, Härmälässä, Rantaperkiössä, Peltolammilla, Lamminpäässä, Lentävänniemessä, Jankassa ja Atalassa. Uusi Sorsapuiston tekojäärata ja kaukalo sekä Koulukadun tekojäärata ovat olleet käytössä jo viime vuoden puolella marraskuusta alkaen. Jääkenttiä voidaan tänä talvena jäädyttää kaikkiaan noin 140, jos säät sallivat.

Jääpeleille varatut kentät on aina varustettu jääkiekkomaalein. Osa kentistä on varattu vain luistelijoita varten. Kentät ovat lähes poikkeuksetta valaistuja.

Kenttien huoltohenkilökunta päivittää tietoja kuntotietopalveluun sitä mukaa, kun päivittäisiä huoltotöitä on suoritettu. Vihreä väri kentän kohdalla kartalla kertoo kentän olevan luistelukunnossa ja punainen että, kenttä ei ole luistelukunnossa. Harmaalla merkitty kenttä on poissa käytössä esimerkiksi koulun remontin takia.

www.mski.fi/tampere
Liikunta- ja ulkoilupaikkojen kuntotietopalvelu
www.mski.fi/tampere

Lisätietoja

Palautetta kentistä voi antaa palvelupisteeseen:
Palvelupiste Frenckell
sähköposti palvelupiste.frenckell@tampere.fi
puhelin 03 5656 4400
avoinna ma–pe klo 9 – 16.

Tampereen Infra
rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295

Teksti
Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kaupunki huoltaa kadut ja pyörätiet, ja kiinteistöt vastaavat jalkakäytävistä ja aurausvalleista

Liukkaus ja lumi tietävät jälleen talvikunnossapitotöitä niin kaupungin, kiinteistöjen kuin valtion kunnossapitäjille ja myös muun muassa omakotiasujille. Kaupungin kunnossapitovastuulle kuuluvat kadut ja pyörätiet ja kiinteistön haltijoille jalkakäytävien kunnossapito ja aurauksesta syntyvät lumivallit.

Auraustraktori ja auroja kunnossapitotyössä kadulla

Tampereen Infra Oy kunnossapitää urakoitsijoineen Tampereen kaupungin talvikunnossapitovastuulle kuuluvia alueita kokonaispalvelumalliperiaatteella.

Kaupungin vastuulle kuuluvat katujen ajoratojen lisäksi yleiset pysäköintialueet, yhdistetyt jalankulku- ja pyörätiet sekä osa jalkakäytävistä ja erotelluista jalankulku- ja pyöräilyväylistä.

Jalkakäytävien talvikunnossapito kiinteistöjen vastuulla

Jalkakäytävien talvikunnossapito kuuluu pääsääntöisesti kiinteistön haltijoille eli käytännössä huoltofirmoille tai omakotitalojen asukkaille. Myös rakenteellisesti pyörätiestä esimerkiksi viherkaistalla tai sadevesikourulla eroteltu jalkakäytävä on kiinteistön vastuulla.

Kiinteistöt huolehtivat aurausvallien poistosta ja tontin läpi kulkevista yleisistä väylistä

Kiinteistön haltijoille kuuluu lisäksi tontille kulkevien väylien, ovien edustojen ja rappujen kunnossapitotyöt sekä kadun aurauksessa syntyvien auravallien poistot. Tontin läpi kulkevat yleiset väylät ovat myös kiinteistön hoidon piirissä. Poikkeuksellisesti kaupunki on ottanut hoitaakseen joitain jalkakäytäviä muun muassa pientalovaltaisilla alueilla.

On hyvä muistaa, että kiinteistölle kuuluu ympärivuotinen katualueen puhtaanapito kuten roskien ja puiden lehtien poisto kadun keskiviivaan saakka, kuitenkin enintään 15 metrin leveydeltä tontin rajalta pois lukien raitiotie- ja istutuskaistat. Bussipysäkkien roska-astioiden tyhjennyksestä Tampereen kaupungin katuverkolla huolehtii Tampereen Infra.

Tilapalvelut huolehtii kaupungin kiinteistöjen ja torien talvikunnossapidosta

Tampereen kaupungin kiinteistöjen ja torien talvikunnossapidosta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy urakoitsijoineen. Osaa liikuntapaikoista hoitaa Tampereen Infra ja osaa kaupungin liikuntapalvelut muine urakoitsijoineen.

Valtion tiet Pirkanmaan ELY-keskuksen vastuulla

Valtion tiet jalankulku- ja pyöräilyväylineen kuuluvat Pirkanmaan ELY-keskuksen kunnossapitovastuulle. Näitä ovat muun muassa Lahdentie, Pyhäjärventie, Valtatie 3, Kekkosentie, Paasikiventie sekä osa Ruskonkehästä, Teiskontiestä ja Aitolahdentiestä.

Kaupungin ja kiinteistönhaltijan vastuista on kerrottu tarkemmin kunnossa- ja puhtaanapitolaissa sekä Tampereen kaupungin verkkosivuilla:

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Talvikunnossapito

Kadut ja käytävät on jaettu kolmeen kunnossapitoluokkaan

Voimakkaan tai poikkeuksellisen voimakkaan lumipyryn aikana toimenpideaikoihin on sallittu pidennyksiä, joista löytyy lisätietoa talvihoidon varautumissuunnitelmasta:

Talvihoidon varautumissuunnitelma 2018 (Tampereen kaupunki) (pdf 6.36 Mt)

Talviaikaiset pysäköintirajoitukset

Kaduilla on talvihoidon takia pysäköintirajoitus- ja siirtokehotusmerkkejä, jotta katu saadaan kunnossapidettyä ilman, että autot estävät työn teon.

Pysäköintikielto- ja siirtokehotusmerkeissä voi olla aikarajoitus tai niissä kielletään pysäköinti kokonaan tiettynä kellon aikana tai päivänä. Kiellot ja rajoitukset ilmenevät liikennemerkeistä.Jos pysäköi rajoitusten vastaisesti, voi saada pysäköintivirhe- tai siirtomaksun. Jos auto joudutaan siirtämään hinausautolla aurauksen tieltä, autonomistajalta veloitetaan 100 euron siirtomaksu.

Lähisiirroista voi tilata muistutusviestin. Ohjeet tähän löytyvät osoitteesta:

http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere/

, josta näkee myös tulevat lähisiirtoajat. Tekstiviestipalvelu on kuitenkin tarkempi ja tästä syystä se kannattaa tilata valitsemalla kadut, joille auton tavallisesti pysäköi.

Siirtokehotusmerkkejä on muun muassa Kalevassa, Juhannuskylässä, Tammelassa, Pyynikillä, Hervannassa ja Vuoreksessa.

Palaute

Palautetta Tampereen kaupungin hoitovastuulla olevien väylien hoidosta voi antaa karttapohjaiseen vikailmoitusjärjestelmään tai ottamalla yhteyttä palvelupiste Frenckelliin.

https://is.ramboll.fi/tre_yllapito_palaute/

Palvelupiste Frenckell
sähköposti palvelupiste.frenckell@tampere.fi
puhelin 03 5656 4400
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma–pe klo 9 – 16

Aurat kartalla

Tampereen kaupungin vastuualueilla tapahtuvien talvikunnossapitotöiden liikkeitä voi seurata Aurat kartalla -palvelusta:

https://kartat.tampere.fi/auratkartalla/

Verkkosivuiltamme voi katsoa vastaukset talvikunnossapitoon liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin:
https://tampereeninfra.fi/useimmiten-kysytyt/

Lumen ystäviä hellitään viikonvaihteessa

Tuoreiden sääennusteiden mukaan Tampereen seudulla saattaa sataa lunta oikein urakalla viikonlopun aikana. Hurjimmat ennustajat uumoilevat, että lunta voi parhaimmillaan tulla muutamissa tunneissa jopa yli kymmenen senttiä. Sateen olomuoto voi myös vaihdella ja aiheuttaa erittäin suurta liukkautta.

Tampereen Infra urakoitsijoineen on täydessä valmiudessa koko aurauskalustollaan, ja tekee tilanteen vaatiessa pidempää päivää. Kaikesta huolimatta, runsaasta lumesta aiheutuvia haittoja tullaan näkemään ympäri kaupunkia sekä katu- että kevyenliikenteen verkostolla.

Väylät pyritään pitämään liikennöitävässä kunnossa

Jos lumipyry toteutuu kovana, joka paikkaan ei heti keritä auraamaan ja siivous vie useita päiviä.

Tampereen Infrasta toivotaan työrauhaa ja kärsivällisyyttä. Kaupungin sähköistä palautekanavaa pyydetään käyttämään vain akuuteissa tilanteissa.

Infrasta muistutetaan, että kiinteistöjen aurauksista syntyviä lumikasoja ei ole sallittua siirtää katualueelle, vaan ne pitää säilyttää kiinteistön omalla alueella.

Kadut aurataan sekä normaalioloissa että kovalla lumipyryllä tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Kevyen liikenteen väylistä ensiksi huolletaan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit.

Kokonaispalvelumallin periaate

Tampereen Infra Oy vastaa kokonaispalvelumalliperiaattein peruskaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta.

Tampereen Infran hoitamilla keskustan, Kissanmaan, Nekalan, Hervannan ja Vuoreksen urakka-alueilla aurauskalustoa on liikkeellä normaaliaikoina noin 20 kuorma-autoa ja noin 40 työkonetta sekä lisäksi reilut 10 käsilumityöryhmää. Osa kalustosta on omaa ja osa yksityistä. Myös osa kaupungin liikuntapaikoista ja kiinteistöistä, kuten koulujen pihoista, on Tampereen Infran hoidossa. Alueurakoiduilla Atalan, Leinolan, Lielahden, Peltolammin ja Tesoman urakka-alueilla työskentelee lisäksi urakoitsijoiden kalustoa.

Tällä hetkellä Tampereen kolmelle lumenvastaanottoalueelle on ajettu yhteensä n. 16 000 kuormaa lunta. Aarikkalan lumenvastaanottopaikka täyttyi ja suljetaan 19.2.2021 klo 22.

Kuntalaisia kehotetaan varaamaan normaalia enemmän aikaa ja malttia kulkemiseen viikonlopun ja alkuviikon aikana. Kevättä kohti ollaan matkalla.   

Tampereen kaupungin sähköinen palautekanava

Aurat kartalla

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalautteet ja neuvonta
Tampereen Palvelupiste
sähköposti: tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma–pe klo 9–16

Aarikkalan lumenkaatopaikka suljetaan

Kalevan Prisman lähellä sijaitseva Aarikkalan lumenkaatopaikka suljetaan kuluvan viikon perjantaina klo 22. Lunta on tänä talvena satanut niin paljon, että lumenkaatopaikat alkavat täyttyä. Toistaiseksi vielä lunta mahtuu Myllypuron ja Ruskon lumenkaatopaikoille.

Lisätietoja: Juha Junno p. 050 5258443

Infra etsii työpäällikköä ja työmaapäällikköä kunnossapitoon

Haemme nyt
TYÖPÄÄLLIKKÖÄ liikennealueiden kunnossapitoon.

Työpäällikkönä vastaat liikennealueiden kunnossapidon operatiivisesta johtamisesta taloudellisten ja toiminnallisten tulostavoitteiden mukaisesti. Huolehdit sopimusvelvoitteiden toteutumisesta sekä tuotannon jatkuvasta kehittämisestä, toiminnan tehokkuudesta ja resursoinnista, sekä sidosryhmäyhteistyöstä. Työpäällikkönä keskityt vastuualueesi johtamiseen, etkä säikähdä sääolosuhteista tai mediahuomiosta johtuvien äkillisten muutosten tuomaa painetta ja muuttuvia tilanteita. Johdat vastuualuettasi Tampereen Infran strategian, arvojen ja johtamisperiaatteiden mukaisesti. Toimit esihenkilönä työmaapäälliköille ja työnjohtajille.

Haemme nyt
TYÖMAAPÄÄLLIKKÖÄ liikennealueiden kunnossapitoon.

Työmaapäällikkönä vastaat liikennealueiden kunnossapidon sopimuksenmukaisesta toteutuksesta laadukkaasti, taloudellisten ja toiminnallisten tulostavoitteiden mukaisesti vastuullesi kuuluvilla urakka-alueilla. Tehtäviisi kuuluu aikataulujen ja resurssien suunnittelu ja organisointi, sekä kustannusten hallinta ja työturvallisuudesta huolehtiminen. Teet tiiviisti yhteistyötä aliurakoitsijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Arvostamme myös kokemusta urakoiden valvonnasta. Sääolosuhteiden tai mediahuomion aiheuttamien äkillisten muutosten tuoma paine ja muuttuvat tilanteet ovat normaali osa työtäsi. Johdat tiimiäsi Tampereen Infran strategian, arvojen ja johtamisperiaatteiden mukaisesti. Toimit esihenkilönä kunnossapito- ja kunnallistekniikan työntekijöille, sekä kuorma-autonkuljettajille.

Lisätietoja tehtävästä antaa:
toimitusjohtaja Lauri Niemi, p. 040 513 1676, lauri.niemi@tampere.fi ja
hallinto- ja henkilöstöjohtaja Sanna-Leena Puntola, p. 040 194 8031, sanna-leena.puntola@tampere.fi

Katso lisätiedot ja hae työpäälliköksi Infraan: https://bit.ly/36WcSR4

Lue lisää ja hae työmaapäälliköksi Infraan: https://bit.ly/3jz4OKY

Toimi ripeästi ja hae viimeistään 24.2.2021 mennessä!

Haemme määräaikaista toimistoharjoittelijaa

Innostu Infrasta ja tule tekemään merkityksellistä työtä, joka näkyy jokaisen tamperelaisen sujuvassa arjessa!
Infrassa panostetaan henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin ja arvojemme siemenenä onkin ajatus: Onnistumisia tehdään yhdessä.
Voit olla etsimämme henkilö, jos pyrit aina sujuvaan työhön ja suunnitelmalliseen lopputulokseen, työskentelyäsi siivittää aikaansaamisen ilo ja saat energiaa yhteistyöstä.

Haemme nyt

TOIMISTOHARJOITTELIJAA määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.3.-30.9.2021

Tehtäviisi kuuluvat laskutus, ostolaskujen käsittely, myynti- ja ostotilausten laadinta sekä muut taloushallinnon tehtävät.
Tehtävässä edellytetään toisen asteen ammatillisen perustutkinnon liiketalouden ja hallinnon alan opintoja tai vastaavan ammattitutkinnon opintoja sekä Office-ohjelmien osaamista.
Eduksi lasketaan hyvät yhteistyötaidot, oma-aloitteisuus, tarkkuus työskentelyssä sekä aiempaa kokemusta taloushallinnon järjestelmistä (esim. SAP tai Microsoft D365).

Lisätietoja tehtävästä antaa:
talouspäällikkö Katariina Torkkola, p. 040 800 4286, katariina.torkkola@tampere.fi

Tehtäviin haetaan Kuntarekryn kautta, hakuaika päättyy 16.2.2021 klo 23:59.
Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaa rekrytointipalvelut, puh. 040 806 3184.