Haetaan työpäällikköä

Innostu Infrasta ja tule tekemään merkityksellistä työtä, joka näkyy jokaisen tamperelaisen sujuvassa arjessa!

Tässä työssä pääset jättämään oman kädenjälkesi Tampereen Infran tarinaan. Tule mukaan tekemään porukalla parempaa kylänraittia! Meillä on tarjolla mielenkiintoinen ja haastava infrarakentamisen työpäällikön rooli.

Lue lisää ja hae tehtävään.

Vielä on aikaa antaa palautetta katujen ja puistojen palautejärjestelmästä sekä kesäkunnossapidosta

Kyselyiden vastausaikaa on jatkettu 20.10. saakka. Voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia kaupungilla jo pitkään käytössä olleesta katujen ja puistojen palautekanavasta sekä puistojen ja katujen kesäkunnossapidon sujumisesta.

Tampereen Infra huolehtii katujen kunnossapidosta

Karttapohjaisen katujen ja puistojen palautejärjestelmän kautta asukkaat voivat tehdä kunnossapitoon liittyviä vikailmoituksia ja antaa palautetta merkitsemällä kartalle sitä koskevan paikan tai kohdan. Kyselyn avulla kaupunki selvittää, löytyykö palautekanava hyvin kaupungin verkkosivuilta ja kuinka helppokäyttöinen ja toimiva se on.

Palautejärjestelmään pääsee esimerkiksi sivuilta www.tampere.fi/liikennejakadut ja www.tampere.fi/palaute. Palautekanavan avulla voi antaa palautetta kaduista, kävely- ja pyöräteistä, puistoista, uimapaikoista, satamista ja venepaikoista. Kaupunkilaiset antavat palautetta muun muassa väylien pinnoitteista ja kuopista, roskista, oksien peittämistä liikennemerkeistä ja väylälle kaatuneista puista. Mobiiliversion löytää Tampere. Finland-sovelluksesta.

Palautetta palautejärjestelmästä voit antaa vastaamalla kyselyyn:

Mielipiteesi katujen ja puistojen palautejärjestelmästä 2021

infralaiset hoitavat kaupungin puistoja

Katujen ja puistojen kunnossapidon palautejärjestelmä

Oletko tyytyväinen katujen ja puistojen kesäkunnossapitoon?

Miten Tampere onnistui tänä kesänä yleisten alueiden kesäkunnossapidossa? Arvioi puistojen ja väylien hoitotasoa ja anna palautetta kaupungille. Saatiinko roska-astiat tyhjennettyä ennen kuin ne täyttyivät äärimmilleen, ja ovatko puistot, leikkipaikat, torit ja aukiot viihtyisiä ja turvallisia?

Palautetta voi antaa omalta asuinalueelta, keskustasta tai joltain muulta valitsemaltaan alueelta. Kaupunki seuraa hoidon tasoa myös tarkastuksilla ja katselmuksilla.

Kysely yleisten alueiden kesäkunnossapidosta 2021Kuvat Taavi Tihkan

Hae meille työmaapäälliköksi

HUOMIO INFRA-ALAN OSAAJAT! Meillä on sinulle tarjolla monipuolinen rooli, jossa pääset rakentamaan Suomen vetovoimaisinta kaupunkiympäristöä. Tule mukaan tekemään porukalla parempaa kylänraittia! Lue lisää ja hae tehtävään täältä.

Tampereelle istutetaan 30 000 kesäkukkaa

Kesäkukkien istutuksen alkavat Tampereella kesäkuun alussa. Viheralueiden, torien, aukioiden ja katualueiden kukkapenkkeihin ja ruukkuihin istutetaan kaikkiaan 30 000 kesäkukkaa. Kaikki kukat saadaan paikoilleen ennen juhannusta.

Kukkaistutuksia Pyynikin kirkkopuistossa

Ensimmäiset kesäkukkaset istutetaan Liisanpuiston isoon kukkaryhmään keskiviikkona 2.6.2021. Seuraavaksi kukkaryhmänsä saavat Wilhelm von Nottbeckin puisto, Pyynikin Kisakentänpuisto, Tampere-talon edusta ja Hatanpään arboretumin rinne. Ensi viikolla 8.6. alkaa kannojen istutus Koskipuistoon.

Tänäkin kesänä kukkapenkeissä ja ruukuissa nähdään pelargoneja, begonioita, salvioita, daalioita, uudenguineanliisoja, petunioita, samettikukkia ja erilaisia heiniä. Uusia kukkalajeja ei ole nyt juurikaan repertuaarissa, mutta uusia värejä kukissa voi havaita.

–Kesäkukkien istutus- ja hoitotöissä työskentelee noin 40 Tampereen Infran työntekijää monien muiden töidensä ohella. Kasvit tuodaan Lempäälästä Mäkelän puutarhalta suoraan istutuspaikoille. Infran työntekijät istuttavat kasvit muokattuun ja kestolannoitettuun multaan. Isot kaupunkiruukut istutetaan puutarhalla ja kuljetetaan valmiina paikoilleen, kertoo puutarhuri Marjus Jalonen Infrasta.

–Istutuksen jälkeen kukkaryhmät kastellaan ensin letkukastelulla, jotta saadaan multaan hyvä alkukosteus. Osa ryhmistä ja ruukut kastellaan traktorin vesitankista koko kesän ajan ja osassa ryhmistä on automaattiset tihkukastelulaitteet.

Kukat eivät kukoista ilman jatkuvaa huolenpitoa.
–Infralaiset kunnostavat istutuksia säännöllisesti syyskuun puoliväliin asti. Murskatut ja kuolleet kasvit korvataan uusilla, ja huonot lehdet ja vanhat kukinnot poistetaan. Lisälannoitusta annetaan ja leikkauksia tehdään tarvittaessa, Marjus Jalonen selvittää.

Syys-lokakuun vaihteessa kesäkukat kaivetaan pois ja tilalle istutetaan syyskasveja tai kukkasipuleita ensi kevättä varten. Kannanjuurakot ja rungolliset kasvit viedään talvisäilöön Lempäälään.

Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita. Pääsiäisen aikoihin keskustaa piristävät pikku narsissit, ja niiden jälkeen puistoissa ja kadun varsilla voi ihailla orvokkeja ja tulppaaneja. Näiden jälkeen on kesäkukkien vuoro.

Oransseja ja violetteja tulppaaneja taidemusen pihalla

Lisätietoja

Tampereen Infra Oy
Työnjohtaja Marjus Jalonen
puhelin 0500 831 425

Lampaat laiduntavat Peltolammilla ja Tesomalla – maisemapeltoja lisää

Lammaskatraat saapuvat taas laiduntamaan Tesoman Kohmanpuistoon ja Peltolammin Rukkamäenpuistoon luonto- ja maisema-arvoiltaan tärkeitä niittyjä. Luonnonhoidon ohella määkijät myös elävöittävät ympäristöä ja tuovat iloa ja elämyksiä asukkaille. Myös maisemapeltojen kylvötyöt ovat vauhdissa. Uudet pellot kukkivat tänä vuonna Turtolassa ja Lukonmäessä.

Lampaat päästetään Kohmanpuistoon kesällä 2020

Peltolammille Rukkamäkeen lammaslauma saapuu torstaina 27.5.2021 noin kello 11 Huitun tilalta Mouhijärveltä ja Tesoman Kohmanpuistoon perjantaina 28.5. noin kello 11 Punaisen pässin tilalta Juupajoelta.

Rukkamäenpuiston arvoniityn 15 lammasta ovat rodultaan suomenlampaita, ahvenanmaanlampaita ja norjalaisia rygja-lampaita. Kohmanpuiston maisemaniityn 10 lammasta ovat suomenlampaita. Molempien laumojen lampaat ovat uuhia eli naaraspuolisia. Lampaiden määrää voidaan vähentää kesän aikana laitumen ruohon kasvun mukaan.

Laidunnuksen ansiosta perinteiset niittylajit saavat lisää elintilaa, ja eläinten lanta houkuttelee uutta hyönteis- ja lintulajistoa. Kohmanpuiston noin 1,5 hehtaarin laajuinen laidunalue sijaitsee Tohloppi-järven rannan läheisyydessä Mediapoliksen ja ulkoilureitin välissä. Rukkamäenpuisto sijaitsee Rukkamäentien varrella vastapäätä Peltolammin koulua.

Ethän ruoki lampaita

Rukkamäenpuiston ja Kohmanpuiston lammashakojen opastauluissa kerrotaan laidunnuksesta ja ruokintakiellosta: eläinten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, ettei niitä ruokita. Ruoan tähteet houkuttelevat jyrsijöitä ja lintuja, joiden ulosteet ovat terveysriski eläimille. Lampaat saavat rehevää ja monipuolista ravintoa laitumelta.

Lampaiden hyvinvointia sekä aitauksen kuntoa seurataan päivittäin eläinten hyvinvoinnin ja niiden turvallisuuden varmistamiseksi. Eläinten päivittäisestä valvonnasta ja aitauksen ylläpidosta vastaa AH-Toimi Oy.

Maisemapelloille auringonkukkaa ja hunajakukkaa

Kevättyöt Tampereen maisemapelloilla ovat jo käynnistyneet. Maisemapeltojen määrä lisääntyy nyt kahdeksasta kymmeneen Turtolan Turtosenrinteen ja Lukonmäen Lystihuoneenpuiston myötä. Tänä kesänä maisemapelloille kylvetään enimmäkseen auringonkukkaa ja hunajakukkaa. Neljä peltoa on lepovuorossa, ja niillä kasvaa apilanurmea.

Auringonkukkaa ja hunajakukkaa kylvetään Pohtolanpuistoon, Vehmaisten Seimenniitylle, Takahuhdin Varsanpuistoon sekä uusille maisemapelloille Lukonmäen Lystihuoneenpuistoon ja Turtolan Turtosenrinteeseen. Muotialan Vihiojanpuiston ja Tohlopin Kohmanpuiston pellolle kylvetään kauraa. Apilanurmella ovat Turtolan Kirkkosuo, osa Takahuhdin Varsanpuistoa, Ryydynpuisto sekä Niemenrannan Sahavainionpuisto.

Apilanurmessa kasvaa puna-, valko- ja alsikeapilaa, timoteitä, niittynurmikkaa, nurminataa, englanninraiheinää, ruokonataa, rainataa ja punanataa. Nurmikasvusto parantaa maan kasvukuntoa ja auttaa rikkakasvien hallinnassa. Kukkivat apilat ovat erinomaisia mesi- ja siitepölykasveja hyönteisille.

Maisemapellot elävöittävät maisemaa ja tarjoavat elämyksiä asukkaille sekä pesä- ja piilopaikkoja monille eläimille ja hyönteisille. Kasvien poiminta on kielletty, jotta pelto pysyisi kauniina mahdollisimman pitkään. Maisemapeltoja viljellään ja hoidetaan luonnonmukaisesti. Kaikilla maisemapelloilla on myös infotaulut, joista löytyy lisätietoja.

Auringonkukat kukkivat Varsanpuistossa

Lisätietoja

Tampereen Infra Oy
Työpäällikkö Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009

ProAgria Etelä-Suomi, MKN Maisemapalvelut
Maisema-asiantuntija Riikka Söyrinki
puhelin 040 744 7231

Eläinten valvonta ja aitaukset
Ari Hellsten
puhelin 045 672 1302

Teksti
Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat
Riikka Söyrinki, Laura Vanzo

Sorsapuistoon ei tuoda kesäksi kanalintuja

Sorsapuiston lintutarha jää tänä kesänä ilman asukkaita eläinten ja ihmisten terveyden turvaamiseksi. Lintuinfluenssatilanne on tänä vuonna ollut Suomessa huonompi muutaman vuoden tauon jälkeen ja vaarallisen tautimuodon tapauksia on todettu useita.

Kanoja on ollut aiemmin Sorsapuistossa

Lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi Ruokavirasto määräsi, että siipikarja ja muut linnut on suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin lintuihin 8.2.–31.5.  

Lintuinfluenssa on lakisääteisesti vastustettava eläintauti, ja se tarttuu erittäin helposti linnusta toiseen. Jo puhjenneeseen tautiin ei ole hoitoa, ja siksi sen varhainen toteaminen ja leviämisen tehokas estäminen on tärkeää. Viruksen tarttuminen linnusta ihmiseen on epätodennäköistä, mutta tänä keväänä Venäjällä on todettu H5H8-viruksen tarttuneen myös ihmiseen.

Linnut ovat viime vuosina tulleet Sorsapuistoon Hämeenkyröstä harrastekanalasta ja Tampereen Infra Oy on huolehtinut niiden kesähoidosta.

  • Sorsapuiston lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja vuodesta 1939 lähtien, joten pitkä ja monia ilahduttanut perinne katkeaa näin vuodeksi varovaisuussyiden takia. Pohdimme asiaa huolellisesti yhdessä lintujen omistajan kanssa, ja päädyimme tähän ratkaisuun lintuinfluenssa- ja koronatilanteen siivittämänä, kertoo Tampereen Infran työpäällikkö Teemu Kylmäkoski.

Euroopassa lintuinfluenssaa tavataan jatkuvasti, ja sen matalapatogeenisia muotoja esiintyy linnuilla samaan tapaan kuin ihmisillä influenssaa.

Korkeapatogeenisia eli vaarallisia lintuinfluenssamuotoja todetaan säännöllisesti, ja ne voivat tappaa huomattavan osan sairastuneista linnuista.

Linkki Ruokaviraston sivulle

Linkki THL:n sivulle

Tampereen kaupungin liikennemerkkejä inventoidaan

Tampereen Infra Oy on aloittanut laajamittaisen liikenteenohjauslaitteisiin kuuluvien liikennemerkkien inventoinnin. Inventoinnin tarkoituksena on saada tietoa kaupungin hallinnoimien alueiden liikennemerkeistä, ajoratamerkinnöistä sekä niiden kunnosta. 1.6.2020 voimaan tulleen tieliikennelain mukaan vanhat liikennemerkit tulee päivittää 10 vuoden siirtymäajalla uusiin liikennemerkkimalleihin, lisäksi laissa on kaupungeille velvoite toimittaa tietoja liikenteenohjauslaitteista Väyläviraston Digiroad-järjestelmään. Lain tavoite on tuottaa kattava ja ajantasainen liikenteenohjauslaitteiden aineisto, jonka avulla aidosti mahdollistetaan tiedolla johtaminen ja liikenteen palveluiden kehitys.

Infralaisia keilauspuuhissa

Tampereen kaupunki ei jäänyt nuolemaan näppejään, vaan on aloittanut ensimmäisten kaupunkien joukossa nykyisten liikennemerkkien laajamittaisen inventoinnin ja ylläpitoprosessin kehittämisen. Tampereen Infra Oy suorittaa kaupungin katuverkolla inventointiin liittyvät 360 panoraamakuvaukset ja muun tarvittavan datan keruun toukokuussa.  Inventoinnin yhteydessä selvitetään myös ajankohtaista tietoa katujen pintojen kunnosta, kuten urasyvyyksistä.

360 panoraamakuvaus ja laserkeilaus aloitettiin 11.5.2021 ja on määrä saada päätökseen viimeistään 27.5.2021. Laserkeilaus suoritetaan noin 100 kilometrin mittaiselle kuluvalle katuverkolle, mutta 360 panoraamakuvaus kattaa koko kaupungin reilun 700 kilometrin katuverkoston. Tiedot liikenteenohjauslaitteista kerätään sekä Väyläviraston että Tampereen kaupungin infraomaisuuden hallinnan tarpeisiin. Lisäksi Tampereen Infra Oy on ollut mukana kehittämässä kerättyjen tietojen ylläpitojärjestelmää yhdessä Gispo Oy:n kanssa. Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy on ollut ja on myös jatkossa mukana kehittämässä muiden kaupunkien ja kuntien kanssa tehokasta toimintamallia liikenneohjauslaitteiden inventointiin ja tietojen ylläpitoon.

Hiekoitussepelin poisto jatkuu

Tämän talven aikana lunta ajettiin kolmelle lumenkaatopaikalle yhteensä yli 21000 kuormaa. Lumishow on toivottavasti ohi tältä talvelta, mutta hiekoitussepelin harjaukset kaduilta jatkuvat Tampereella. Autonomistajien kannattaakin edelleen noudattaa talviaikaisia pysäköintirajoituksia ja siirtokehotuskylttejä.

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden väylistä pyritään perinteiseen tapaan siivoamaan vappuun mennessä. Kalustoa on lisätty ja uusittu, jotta puhdistusoperaatio sujuisi mahdollisimman nopeasti. Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Harjauksen edistymistä voi seurata verkosta Aurat kartalla -palvelusta.

Huomaa pysäköintirajoitukset ja siirtokehotuskyltit ja vältä maksut

Pysäköintirajoitusten turvin katuja saadaan paremmin puhdistettua sepelistä, kun autot eivät ole parkissa kadun varressa. Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä 100 euron autonsiirtomaksun. Siirtokehotuskyltti ilmoittaa viikon(parillinen/pariton), viikonpäivän ja kellonajan, milloin auto on siirrettävä kadun varresta. Puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin omaan puhelimeensa, lisätiedot sivulta: www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere/

Jalkakäytävien puhdistus kuuluu kiinteistön haltijoille

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy. Tampereen Infra Oy ja sen aliurakoitsijat korjaavat sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräilyteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin. Kunnan ja kiinteistön haltijan kunnossapitovastuut on määrätty lainsäädännössä.

Aurat kartalla

Katujen ja puistojen kunnossapidon palautejärjestelmä
Karttapohjaisella palautejärjestelmällä voi antaa palautetta katujen ja puistojen kunnossapidosta.

Valtakunnallinen ilmanlaatuportaali
Ilmanlaatuportaali-verkkosivuilla voi Suomen ilmanlaatutietoja seurata reaaliaikaisesti. Sivuille on useiden Suomen paikkakuntien ilmanlaatutiedot.

Ilmanlaatutiedotus
Tietoa hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvotason ylityksistä Tampereella

Katupölyn torjuntakeinot: Ratkaisukortit (Suomen ympäristökeskus)
Katupolyntorjunnan_parhaat_kaytannot_kayttoon/Katupolyn_torjuntakeinot_Ratkaisukortit

Lisätietoja:
Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma – pe klo 9 – 16

Tampereen Infralle lisävastuuta uimarannoista

Tampereen kaupungin liikunnan ja nuorison palveluryhmä on sopinut Tampereen Infra Oy:n kanssa kokonaispalvelumallista uimarantojen hoidon osalta. Kunnossapitovastuu uimarantojen osalta on ollut jo vuodesta 2005 Tampereen Infralla, mutta uuden sopimuksen myötä Infran rooli kasvaa myös toimintojen suunnitteluun ja yhteistyöhön rannoilla toimivien seurojen kanssa.

– Käytännössä Infralta voi pyytää apua missä vain, mikä liittyy uimarantoihin, toteaa Infran työnjohtaja Tea Leppänen.

Jatkossa liikunnan ja nuorison palveluryhmä vastaa pääasiassa avustuksista ja uusista investoinneista sekä sopimusten noudattamisesta. Tampereen Infra vastaa toiminnastaan liikunnan ja nuorison palveluryhmälle.

– Raportoimme rannoilla tapahtuvista asioista ja saaduista palautteista sekä teemme ehdotuksia siitä, miten toimintaa tulisi kehittää tai minne olisi hyvä investoida esimerkiksi hankkimalla uusi laituri tai rakennus.

Turvallinen uimaranta on yhteinen asia

Uimavalvojat tulevat jatkossakin liikunnan ja nuorison palveluryhmän kautta, mutta kunnossapitovastuiden ja korjausten näkökulmasta myös Tampereen Infralla on iso vastuu turvallisuudesta.

– Kesäkaudella rannoilla käydään päivittäin tarkistamassa, että turvallisuusasiat ovat kunnossa. Talviaikaan rannoilla käydään palautteiden perusteella, paitsi niillä talviuintipaikoilla, joissa seurat toimivat päivittäin ja joissa Infra käy vähintään viikoittain tekemässä kierroksen, kertoo Leppänen.

Uuden sopimuksen kautta toivotaan erityisesti sujuvuutta ja tehokkaampaa resurssien hyödyntämistä rannoille. Päivittäisten hoitokierrosten yhteydessä on helppoa tehdä pienet korjaukset ja samalla saadaan hyvä käsitys siitä, mikä milläkin rannalla toimii ja tarvitseeko jokin asia erityishuomiota. Kokonaispalvelumallin myötä yleisten alueiden kunnossapidon vikailmoitusjärjestelmään on nyt otettu mukaan myös uimarannat.

– Palaute on helppo laittaa älypuhelimella heti kohteessa kartalle, jolloin siihen on kunnossapidossakin helppo reagoida. Rannoilla on käytössä myös nauhoittava ilkivaltapuhelin, jos haluaa jättää viestiä mieluummin soittaen kuin netissä. Ilkivaltapuhelimeen tulevat viestit kuunnellaan päivittäin, vakuuttaa Leppänen.

Liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavolan mukaan tuleva kokonaispalvelumalli on hieno jatko hyvälle yhteistyölle Tampereen Infra Oy:n kanssa.

– Luotan vahvasti kiinteään yhteistyöhön ja uskon kuntalaisten saavan mallin kautta entistä laadukkaampia palveluja, kiteyttää Paavola.

Palautekanava

Hervannan keskustassa torjutaan rottia

Hervannan keskustassa aloitetaan maanantaina 12.4.2021 alkavalla viikolla rottien loukutus. Torjuntoja tehdään vapaa-aikakeskuksen lähettyvillä Lindforsinkadun ja Valtaraitin varrella, Lintupuistossa sekä Ahvenispuiston itäpäässä Ahvenisjärven läheisyydessä.

Lukolliset loukkuasemat on ympäröity nauhoilla ja merkitty varoituslapuilla. Lapsia ja lemmikkejä ei tule päästää syöttiasemien lähelle. Torjuntatoimet kestävät noin kaksi kuukautta.

Rottatorjunnan alueella tekee Rentokil Oy, joka myös tarkastaa ja tyhjentää loukut säännöllisesti.

Rottia on jo torjuttu tänä talvena Hervannan vapaa-aikakeskuksen ympäristössä, ja nyt torjuntoja laajennetaan myös puistoalueelle. Rottahavaintoja on tehty eniten juuri vapaa-aikakeskuksen lähistöltä sekä Ahvenispuiston itäosasta Ahvenisjärven rannan tuntumasta.

Ethän ruoki lintuja – ja rottia

Linnulle maahan heitetty ruoka houkuttelee myös rottia. Lintujen ruokintakiellosta muistutetaankin tauluilla, jotka löytyvät Ahvenisjärven itäpäästä ja pohjoisrannan laiturilta. Myös kiinteistöjen jäteastiat tulee pitää kunnossa ja suljettuina, jottei rotilla ole niihin pääsyä.

Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen


Tule henkilöstökoordinaattoriksi Infraan

Haemme nyt HENKILÖSTÖKOORDINAATTORIA henkilöstö- ja viestintätiimiimme.

Henkilöstökoordinaattorina työskentelet tiiviissä yhteistyössä oman tiimin ja koko Tampereen Infran henkilöstön kanssa. Työtehtävät koostuvat monipuolisista ja vaihtelevista henkilöstöjohtamisen tehtävistä painottuen osaamisen kehittämiseen, viestintään ja henkilöstöhallinnon tehtäviin. Kehität ja koordinoit osaamisen kehittämisen käytäntöjä ja huolehdit mm. osaamis-, koulutus- ja pätevyystietojen hallinnasta, sekä verkostoyhteistyöstä. Tuotat työyhteisö- ja työnantajaviestinnän sisältöä eri kanaviin yhteistyössä viestintäsuunnittelijan kanssa tukien Tampereen Infran tavoitekulttuurin ja työnantajakuvan muodostumista. Henkilöstöhallinnon tehtävät koostuvat mm. työsuhdeasioiden hoitamisesta ja sijaistat tarvittaessa työsuhdepäällikköä. Odotamme aiempaa kokemusta monipuolisista henkilöstöjohtamisen tehtävistä osaamisen kehittämisen ja viestinnän painotuksella. Arvostamme kokemusta työnantajakuvan kehittämisestä ja henkilöstön osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamisesta.

Lisätietoja tehtävästä antaa viikolla 15 hallinto- ja henkilöstöjohtaja Sanna-Leena Puntola, p. 040 194 8031, sanna-leena.puntola@tampere.fi.

Tehtäviin haetaan Kuntarekryn kautta, hakuaika päättyy 18.4.2021

Anna palautetta väylien talvikunnossapidosta

Miten katujen, pyöräteiden ja jalkakäytävien auraus ja hiekoitus sujui Tampereella tänä talvena, jolloin lunta tuli reippaasti parin vähälumisen talven jälkeen? Talvikunnossapidosta voi antaa palautetta vastaamalla verkkokyselyyn osoitteessa www.tampere.fi/kunnossapitokyselyt. Kysely on avoinna perjantaihin 14.5.2021 saakka.

Voit antaa arvosanan 0–5 väylien laatutasosta ja toimenpideajoista eli siitä, kuinka nopeasti väylät saadaan kuljettavaan kuntoon. Kyselyssä voi antaa myös vapaamuotoista palautetta esimerkiksi hiekoitussepelin poistosta talven jäljiltä. Sepelinkeruukin lasketaan talvikunnossapitotehtäviin.

Kysely järjestetään vuosittain, ja tuloksia hyödynnetään talvikunnossapidon laadun seurannassa ja parantamisessa. Talvihoidon laatua seurataan myös kunnossapidon vikailmoitusjärjestelmään ja Tampereen palvelupisteeseen tulleiden palautteiden määrän ja aihealueiden perusteella sekä pistokoekierroksin. Talvikunnossapidon laadusta raportoidaan yhdyskuntalautakunnalle vuosittain.

Talvikunnossapidon arvosana parani edellisellä talvikaudella

Talvi 2019-2020 oli talvikunnossapidon kannalta keskivertotalvea helpompi, ja lumen määrä jäi merkittävästi keskivertotalvea vähäisemmäksi. Toisaalta liukkaudentorjuntatyön haastavuutta nosti lämmin ilma. Lämpötila pysytteli koko talven nollan asteen tietämillä, mikä vaati enemmän liukkaudentorjuntaa kuin keskivertotalvena.

Keväällä 2020 järjestetyn talvikunnossapitokyselyn tulosten mukaan kaupunkilaisten tyytyväisyys talvikunnossapitoon kasvoi edellisestä talvesta. Talven 2019-2020 kunnossapitotyö sai arvosanaksi 2,9, kun vuotta aikaisemmin arvosana oli 1,8. Tyytyväisyys talvikunnossapitoon kasvoi jokaisella kyselyn osa-alueella. Parhaiten kyselyn tulosten mukaan onnistuttiin pääkatuverkon talvihoidossa. Eniten parannettavaa nähtiin jalankulku- ja pyöräväylien talvihoidossa. Arvosana on ollut vuosina 2012–2019 keskimäärin 2,4.

Talvikunnossapidon vastuut määräytyvät katujen puhtaana- ja kunnossapitolain mukaan. Katujen ajoratojen, torien, aukioiden sekä kävely- ja pyöräteiden talvihoidosta vastaa kaupunki. Jalkakäytävän talvihoidosta vastaa jalkakäytävän viereisen kiinteistön haltija eli huoltofirma tai pientalon omistaja. Aurausjärjestyksessä tulevat ensin pääväylät ja bussireitit ja sitten pienemmät asuntokadut. Kävely- ja pyöräteistä aurataan ensin seudulliset väylät ja työmatkareitit.

Talvikunnossapitokysely 2020-2021

Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

10 000 pikkunarsissia koristaa taas Tampereen keskustaa

Tampereen Infra koristelee kaupunkia kevätkuntoon tuomalla paraatipaikoille istuttamansa 10 000 pikku narsissia keskiviikkona 31.3. 2021.  Paikat, joissa narsisseja voi käydä ihastelemassa, ovat Keskustori, Frenckellinaukio, Hämeenpuisto ja Patosilta.

Tetet kestävät jopa kymmenen asteen pakkasia ja saavat olla paikoillaan aina vappuun saakka. Kukat toimittaa Mäkelän puutarha.  Vapun jälkeen kaupungin valtaavat orvokit.

Hiekoitussepelin poisto alkaa Tampereella

Hiekoitussepelin harjaukset kaduilta alkavat tällä viikolla täydellä teholla Tampereella. Katujen harjausta ja pesua on jo aloitettu pääväyliltä. Tonteilla ja jalkakäytävillä sepeliä poistavat yksityiset huoltoyritykset ja kiinteistöjen omistajat.

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden väylistä pyritään perinteiseen tapaan siivoamaan vappuun mennessä. Kalustoa on lisätty ja uusittu, jotta puhdistusoperaatio sujuisi mahdollisimman nopeasti. Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Harjauksen edistymistä voi seurata verkosta Aurat kartalla -palvelusta.

Lehtipuhaltimen käyttö kielletty sepelin keruussa

Hyvää ilmanlaatua edesauttaa se, että kaupungin kunnossapitäjät ja yksityiset kiinteistönhuoltajat saavat kerättyä sepelit nopeasti. Kuivat pinnat kastellaan ennen harjausta pölyämisen ehkäisemiseksi. Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaan. Puhaltimen ilmavirta kuivattaa sepeliä ja nostaa pölyä ilmaan.

Huomaa pysäköintirajoitukset ja siirtokehotuskyltit ja vältä maksut

Autonomistajien kannattaa myös seurata katujen varsien talviaikaisia pysäköintirajoituksia sekä siirtokehotuskylttejä. Pysäköintirajoitusten turvin katuja saadaan paremmin puhdistettua sepeleistäkin, kun autot eivät ole parkissa kadun varressa. Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä 100 euron autonsiirtomaksun. Siirtokehotuskyltti ilmoittaa viikon(parillinen/pariton), viikonpäivän ja kellonajan, milloin auto on siirrettävä kadun varresta. Puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin omaan puhelimeensa, lisätiedot sivulta: www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere/

Jalkakäytävien puhdistus kuuluu kiinteistön haltijoille

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy. Tampereen Infra Oy ja sen aliurakoitsijat korjaavat sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräilyteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin. Kunnan ja kiinteistön haltijan kunnossapitovastuut on määrätty lainsäädännössä.

Aurat kartalla

Katujen ja puistojen kunnossapidon palautejärjestelmä
Karttapohjaisella palautejärjestelmällä voi antaa palautetta katujen ja puistojen kunnossapidosta.

Valtakunnallinen ilmanlaatuportaali
Ilmanlaatuportaali-verkkosivuilla voi Suomen ilmanlaatutietoja seurata reaaliaikaisesti. Sivuille on useiden Suomen paikkakuntien ilmanlaatutiedot.

Ilmanlaatutiedotus
Tietoa hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvotason ylityksistä Tampereella

Katupölyn torjuntakeinot: Ratkaisukortit (Suomen ympäristökeskus)
Katupolyntorjunnan_parhaat_kaytannot_kayttoon/Katupolyn_torjuntakeinot_Ratkaisukortit

Lisätietoja:
Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma – pe klo 9 – 16

Tampereen Infra Oy
Työpäällikkö
Reijo Lahtinen
puhelin 050 553 8681

Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön palvelualue
Infrahallintapäällikkö
Kimmo Myllynen
puhelin 040 806 4794

Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen, Jyrki Ristilä

Laskiaiseksi mäkeen – Tampereen puistoihin jäädytettiin talviliukumäkiä

Vihiojanpuiston mäki Nekalassa kutsuu laskemaan

Tampereen puistoihin on tehty 16 talviliukumäkeä. Myös Tampereen luistelukentät ovat jäädytettynä ja hyvässä luistelukunnossa.

Jäämäkiä on tehty keskustaan Eteläpuistoon, Näsinpuistoon ja Sorsapuistoon sekä Kalevaan Kiovanpuistoon, Huikaksen alueelle Jukolanpuistoon, Jokipohjaan Vihiojanpuiston frisbeegolfalueelle, Nekalaan Riihipuistoon, Härmälään Härmälänpuistoon ja Tuomaanpuistoon, Atalaan Nikinpuistoon, Kaukajärvelle Isoniitynpuistoon, Hervantaan Keinupuistoon ja Laattapuistoon, Kalkkuun Kallenpuistoon sekä Ristimäkeen Kohmanpuistoon. Myös Hiedanrannan Sellupuistossa on mäki.

Useimmat mäet sopivat korkeutensa ja kaltevuutensa puolesta päiväkoti-ikäisille, mutta joukossa on muutama isompikin mäki. Vihiojanpuistossa sijaitsevassa mäessä saa kunnon vauhdit, ja isommille lapsille ja lapsenmielisille aikuisille sopivia mäkiä löytyy myös Eteläpuistosta ja Tesoman Kohmanpuistosta.

Mäet pysyvät puistoissa niin pitkään, kun talven kelejä riittää. Joka talvi jäämäkiä ei pystytä tekemään, mutta tänä talvena tekeminen oli mahdollista hyvän lumitilanteen ja pakkassään ansiosta. Jäämäet ovat Tampereen Infran tekemiä. Infra huoltaa myös jääkenttiä.

Luistelukenttien tilanteen voi tarkistaa ulkoilu- ja liikuntapaikkojen kuntotietopalvelusta:

www.mski.fi/tampere

Teksti
Tarja Nikupaavo-Oksanen

Eteläpuistossakin voi laskea mäkeä

Katujen puhdistustyöt alkavat – siirrä autosi ja vältä siirtomaksu

Tampereen Infra alkaa puhdistaa katuja lumesta kaduilta, jotka on merkitty siirtokehotustauluilla. Lähisiirtokatujen puhdistustyöt aloitetaan viikoilla 4 ja 5.

Ydinkeskustan alueella siirtokehotuksin merkittyjä katuja on Kalevassa ja Tammelassa sekä Juhannuskylässä, Amurissa ja Pyynikillä.

Runsaan lumentulon jälkeen katuja täytyy puhdistaa lumipolanteista ja kinoksista perusteellisesti. Lumipolanne ja jää puhdistetaan tiekarhuilla ja auroilla. Lisäksi lunta kuormataan ja kuljetetaan pois, jotta kadun varteen on taas helpompi pysäköidä ja tuleville lumille on tilaa.

Huomioi pysäköinnin rajoitukset – lähisiirrosta veloitetaan 100 euroa

Useita katuja on merkitty kiinteillä siirtokehotustauluilla, joissa ilmoitetaan kadun puhdistuspäivä ja kellonaika. Puhdistustyön aikana autojen pysäköinti kadun varrelle on kielletty ja ne pitää siirtää pois kunnossapitotyön ajaksi.

Autoa pysäköidessä kannattaa nyt erityisesti kiinnittää huomiota pysäköintirajoituksiin ja erillisiin siirtokehotustauluihin.

Kadun varteen jätetyt autot joudutaan siirtämään aurauksen ajaksi pois tieltä hinausautoilla. Auto siirretään lähisiirtona samalle tai viereiselle kadulle jo puhdistettuun kohtaan.Jos auto joudutaan siirtämään lähisiirtona, peritään omistajalta 100 euron siirtomaksu.

Puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin

Omaehtoinen auton siirto etukäteen helpottaa ja nopeuttaa kadun puhdistustöitä huomattavasti. Puhdistusajoista voi myös tilata tekstiviestin puhelimeensa. Palvelun tilaaminen on ilmaista. Tekstiviestipalvelusta kannattaa valita kadut, joille auton tavallisesti pysäköi. Viestin saa myös niistä kaduista, joille on asetettu tilapäiset siirtokehotustaulut.

Palvelun tilanneet saavat edellisenä päivänä klo 15 tekstiviestinä tiedon valitsemiensa postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on kielletty joko pysyvin tai väliaikaisin siirtokehotusmerkein. Palvelusta näkee yksityiskohtaisemmin myös kadut, jotka aiotaan seuraavaksi puhdistaa. 

Tekstiviestipalveluun pääsee tutustumaan ja palvelun tilaamisen ohjeet löytyvät osoitteesta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere .

Tule rakentamaan porukalla parempaa kylänraittia

Infran Rakentamispalvelut hakee työmaapäällikköä rakentamaan kokonaisten kaava-alueiden lisäksi yksittäisiä katuja, vesihuoltoverkostoja, kevyenliikenteenväyliä sekä muita kunnallisteknisiä järjestelmiä.

Katso tarkempi tehtäväkuvaus ja hakuohjeet Kuntarekrystä: https://bit.ly/2Ngk97m
Haku avoinna 8.2.2021 saakka.

Infran kausityöntekijöiden haku on auennut

Haku Tampereen Infran kesätyöpaikkoihin on käynnistynyt ja se kestää helmikuun loppuun saakka.

Kausityöntekijän tehtäviä on tarjolla viheralueiden, uimarantojen, liikuntapaikkojen ja leikkipaikkojen kunnossapito- ja puhtaanapitotehtävissä, maa- ja viherrakennustehtävissä, liikennemerkkien ja opasteiden avustavissa valmistus-, asennus- ja korjaustehtävissä, kuormankirjaustehtävissä maan vastaanottopaikoilla, varastotehtävissä sekä auto- ja koneasentajan/autohuoltotyöntekijän, varastotyöntekijän sekä kalustosuunnittelijan tehtävissä kalusto- ja korjaamopalveluissa.

Lisäksi haetaan apulaistyönjohtajia (tekniikan ala, viherala) ja tekniikan harjoittelijoita (paikkatietopalvelut) sekä kausipuutarhureita/-arboristeja.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyonantajat/tampereen-infra/

Innostu Infrasta ja vinkkaa kaverille kans!

Jääkenttien ajantasaiset jäädytystiedot löytyvät verkkopalvelusta

Missä päin Tamperetta pääsee luistelemaan ja pelaamaan? Kaikkien luistelukenttien ajantasaiset kuntotiedot löytyvät ulkoliikuntapaikkojen kuntotietopalvelusta www.mski.fi/tampere. Samasta palvelusta voi tarkistaa myös latujen kunnon.

luistimet

Sopivan pakkaskelin ja lumisateiden ansioista Tampereella on alettu nyt alkuvuodesta jäädyttää myös puistojen ja koulujen luistinkenttiä. Luonnonjääkentistä pyritään saamaan luistelukuntoon ensimmäisenä koulujen yhteydessä olevat kentät.

Kuntotiepalvelun mukaan kenttiä oli perjantaina 8.1.2020 käytössä mm. keskustassa, Hervannassa, Kaukajärvellä, Härmälässä, Rantaperkiössä, Peltolammilla, Lamminpäässä, Lentävänniemessä, Jankassa ja Atalassa. Uusi Sorsapuiston tekojäärata ja kaukalo sekä Koulukadun tekojäärata ovat olleet käytössä jo viime vuoden puolella marraskuusta alkaen. Jääkenttiä voidaan tänä talvena jäädyttää kaikkiaan noin 140, jos säät sallivat.

Jääpeleille varatut kentät on aina varustettu jääkiekkomaalein. Osa kentistä on varattu vain luistelijoita varten. Kentät ovat lähes poikkeuksetta valaistuja.

Kenttien huoltohenkilökunta päivittää tietoja kuntotietopalveluun sitä mukaa, kun päivittäisiä huoltotöitä on suoritettu. Vihreä väri kentän kohdalla kartalla kertoo kentän olevan luistelukunnossa ja punainen että, kenttä ei ole luistelukunnossa. Harmaalla merkitty kenttä on poissa käytössä esimerkiksi koulun remontin takia.

www.mski.fi/tampere
Liikunta- ja ulkoilupaikkojen kuntotietopalvelu
www.mski.fi/tampere

Lisätietoja

Palautetta kentistä voi antaa palvelupisteeseen:

Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma – pe klo 9 – 16


Tampereen Infra
rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295

Teksti
Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kaupunki huoltaa kadut ja pyörätiet, ja kiinteistöt vastaavat jalkakäytävistä ja aurausvalleista

Liukkaus ja lumi tietävät jälleen talvikunnossapitotöitä niin kaupungin, kiinteistöjen kuin valtion kunnossapitäjille ja myös muun muassa omakotiasujille. Kaupungin kunnossapitovastuulle kuuluvat kadut ja pyörätiet ja kiinteistön haltijoille jalkakäytävien kunnossapito ja aurauksesta syntyvät lumivallit.

Auraustraktori ja auroja kunnossapitotyössä kadulla

Tampereen Infra Oy kunnossapitää urakoitsijoineen Tampereen kaupungin talvikunnossapitovastuulle kuuluvia alueita kokonaispalvelumalliperiaatteella.

Kaupungin vastuulle kuuluvat katujen ajoratojen lisäksi yleiset pysäköintialueet, yhdistetyt jalankulku- ja pyörätiet sekä osa jalkakäytävistä ja erotelluista jalankulku- ja pyöräilyväylistä.

Jalkakäytävien talvikunnossapito kiinteistöjen vastuulla

Jalkakäytävien talvikunnossapito kuuluu pääsääntöisesti kiinteistön haltijoille eli käytännössä huoltofirmoille tai omakotitalojen asukkaille. Myös rakenteellisesti pyörätiestä esimerkiksi viherkaistalla tai sadevesikourulla eroteltu jalkakäytävä on kiinteistön vastuulla.

Kiinteistöt huolehtivat aurausvallien poistosta ja tontin läpi kulkevista yleisistä väylistä

Kiinteistön haltijoille kuuluu lisäksi tontille kulkevien väylien, ovien edustojen ja rappujen kunnossapitotyöt sekä kadun aurauksessa syntyvien auravallien poistot. Tontin läpi kulkevat yleiset väylät ovat myös kiinteistön hoidon piirissä. Poikkeuksellisesti kaupunki on ottanut hoitaakseen joitain jalkakäytäviä muun muassa pientalovaltaisilla alueilla.

On hyvä muistaa, että kiinteistölle kuuluu ympärivuotinen katualueen puhtaanapito kuten roskien ja puiden lehtien poisto kadun keskiviivaan saakka, kuitenkin enintään 15 metrin leveydeltä tontin rajalta pois lukien raitiotie- ja istutuskaistat. Bussipysäkkien roska-astioiden tyhjennyksestä Tampereen kaupungin katuverkolla huolehtii Tampereen Infra.

Tilapalvelut huolehtii kaupungin kiinteistöjen ja torien talvikunnossapidosta

Tampereen kaupungin kiinteistöjen ja torien talvikunnossapidosta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy urakoitsijoineen. Osaa liikuntapaikoista hoitaa Tampereen Infra ja osaa kaupungin liikuntapalvelut muine urakoitsijoineen.

Valtion tiet Pirkanmaan ELY-keskuksen vastuulla

Valtion tiet jalankulku- ja pyöräilyväylineen kuuluvat Pirkanmaan ELY-keskuksen kunnossapitovastuulle. Näitä ovat muun muassa Lahdentie, Pyhäjärventie, Valtatie 3, Kekkosentie, Paasikiventie sekä osa Ruskonkehästä, Teiskontiestä ja Aitolahdentiestä.

Kaupungin ja kiinteistönhaltijan vastuista on kerrottu tarkemmin kunnossa- ja puhtaanapitolaissa sekä Tampereen kaupungin verkkosivuilla:

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Talvikunnossapito

Kadut ja käytävät on jaettu kolmeen kunnossapitoluokkaan

Voimakkaan tai poikkeuksellisen voimakkaan lumipyryn aikana toimenpideaikoihin on sallittu pidennyksiä, joista löytyy lisätietoa talvihoidon varautumissuunnitelmasta:

Talvihoidon varautumissuunnitelma 2018 (Tampereen kaupunki) (pdf 6.36 Mt)

Talviaikaiset pysäköintirajoitukset

Kaduilla on talvihoidon takia pysäköintirajoitus- ja siirtokehotusmerkkejä, jotta katu saadaan kunnossapidettyä ilman, että autot estävät työn teon.

Pysäköintikielto- ja siirtokehotusmerkeissä voi olla aikarajoitus tai niissä kielletään pysäköinti kokonaan tiettynä kellon aikana tai päivänä. Kiellot ja rajoitukset ilmenevät liikennemerkeistä.Jos pysäköi rajoitusten vastaisesti, voi saada pysäköintivirhe- tai siirtomaksun. Jos auto joudutaan siirtämään hinausautolla aurauksen tieltä, autonomistajalta veloitetaan 100 euron siirtomaksu.

Lähisiirroista voi tilata muistutusviestin. Ohjeet tähän löytyvät osoitteesta:

http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere/

, josta näkee myös tulevat lähisiirtoajat. Tekstiviestipalvelu on kuitenkin tarkempi ja tästä syystä se kannattaa tilata valitsemalla kadut, joille auton tavallisesti pysäköi.

Siirtokehotusmerkkejä on muun muassa Kalevassa, Juhannuskylässä, Tammelassa, Pyynikillä, Hervannassa ja Vuoreksessa.

Palaute

Palautetta Tampereen kaupungin hoitovastuulla olevien väylien hoidosta voi antaa karttapohjaiseen vikailmoitusjärjestelmään tai ottamalla yhteyttä palvelupiste Frenckelliin.

https://is.ramboll.fi/tre_yllapito_palaute/

Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma – pe klo 9 – 16

Aurat kartalla

Tampereen kaupungin vastuualueilla tapahtuvien talvikunnossapitotöiden liikkeitä voi seurata Aurat kartalla -palvelusta:

https://kartat.tampere.fi/auratkartalla/

Verkkosivuiltamme voi katsoa vastaukset talvikunnossapitoon liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin:
https://tampereeninfra.fi/useimmiten-kysytyt/

Myllypurossa uusitaan siltarumpu Teollisuustiellä

Tampereen Infra uusii Myllypurossa sijaitsevalla Teollisuustiellä rikkoontuneen siltarummun. Siltarumpu on 22 metriä pitkä, ja kaivanto on syvä. Töiden vuoksi tie joudutaan katkaisemaan liikenteeltä 2-3 viikon ajaksi maanantaista 11. lokakuuta alkaen.

Liikenne- ja kiertotiejärjestelyiden vuoksi alueella liikkuvien kannattaa seurata liikenteenohjauslaitteita ja liikennemerkkejä erityisen tarkasti.


Lisätietoja

Tampereen Infra Oy
Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295

Koivistonkylässä katutöitä ja louhintoja Rintamäenkujalla – käytä kiertoreittejä

katutyömaalla

Koivistonkylässä Rintamäenkujalla saneerataan katua, vesihuoltoa ja hulevesilinjoja. Työmaan takia Rintamäenkujalla tehdään pienimuotoisia louhintatöitä maanantaista 11.10.2021 alkaen.

Louhintatöiden takia asukkaita ja alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan kiertoreittisuosituksia, jotta liikenne Rintamäenkujalla ja Rintamäenkadulla pysyisi mahdollisimman vähäisenä.

Rintamäenkadun ja Rintamäenkujan risteysalue on suljettu kaikelta läpiajoliikenteeltä, ja sulkua jatketaan louhintatöiden takia lokakuun loppuun. Jalankulkijat ja pyöräilijät eivät pääse risteyksestä eteenpäin Rintamäenkujalle, Ahlmaninpuiston väylälle ja Kaaponkujalle. Suositeltu kiertoreitti kulkee katuja Lehvänkatu – Koivistontie -Hallilantie -Kaaponkuja.

Louhinta pyritään pitämään pienimuotoisena, mutta lähialueella saattaa esiintyä tärinä- ja meluhaittoja arkisin kello 7 ja 18 välillä.

Louhinta kestää lokakuun loppupuolelle (viikolle 42).

Työt Rintamäenkujalla on aloitettu syyskuussa ja valmituvat arviolta vuoden 2021 loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Tampereen Infra Oy.

Rintamäenkadun ja Rintamäenkujan risteys


Lisätietoja

Tampereen Infra Oy
Vastaava työnjohtaja
Jarno Kähärä
puhelin 041 730 4211
sähköposti jarno.kahara@tampere.fi


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Haetaan ICT-päällikköä

Innostu Infrasta ja tule tekemään merkityksellistä työtä, joka näkyy jokaisen tamperelaisen sujuvassa arjessa.

Tässä työssä pääset jättämään oman kädenjälkesi Tampereen Infran tarinaan. Tule mukaan tekemään porukalla parempaa kylänraittia! Meillä on tarjolla mielenkiintoinen ja haastava ICT-päällikön rooli.

Lue lisää ja hae tehtävään.

Sotkanpuiston leikkipaikka kunnostetaan

Tampereen Infra aloittaa Amurissa sijaitsevan Sotkanpuiston leikkipaikan kunnostuksen torstaina 7.10.2021. Kunnostuksen yhteydessä leikkipaikan aidat uusitaan ja tehdään muutamia välinepäivityksiä. Leikkipaikka on poissa käytöstä noin kaksi viikkoa. Aitojen uusimisen suorittaa Puomitek Oy.

Lähimmät käytettävät leikkipaikat ovat Pyynikintorilla, Pyynikin kirkkopuistossa ja Väinö Linnan puistossa.

Lisätietoja:
Tampereen Infra Oy
rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
p. 0500 628 295

Annalassa tehdään katutöitä

Kuvituskuva: rakentaja montussa

Juvankadun, Ruskontien ja Hikivuorenkadun risteykseen tehdään korotettu risteysalue. Työt alkavat lokakuun 2021 alussa ja saadaan valmiiksi marraskuun puolivälissä.

Työn sujumisen kannalta toivotaan Ruskosta tulevan autoliikenteen kiertävän työn ajan Kauhakorvenkadun ja Hervannantien kautta tai Kauhakorvenkadun ja Saarenmaantien kautta. Vastaavasti Hikivuorenkadulle suuntautuvan autoliikenteen toivotaan kiertävän risteyksen joko Annalankadun tai Ojavainionkadun kautta. Vaikka matka saattaa pidentyä kilometrillä tai parilla, niin matkaan voi kulua vähemmän aikaa.

Jalankulku- ja pyöräliikenne pääsee kulkemaan risteyksestä. Autoliikennekin pääsee risteyksestä, mutta kiertoreittien käyttö on suositeltavaa.

Työn on tilannut Tampereen kaupunki, päätoteuttaja on Tampereen Infra Oy ja urakoitsijana toimii TerraWise Oy.


Lisätietoja

Tampereen Infra Oy
Työmaapäällikkö
Antero Hammar
puhelin 040 864 9770
sähköposti Antero.Hammar@tampere.fi

Terrawise Oy
Työmaapäällikkö
Noora Markkula
puhelin 040 776 5344
sähköposti noora.markkula@terrawise.fi

Rantatielle uusia katupuita ja pensaita

Raitiotieallianssin katurakennustyöt Rantatien itäpäässä ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti ja maanantaista 4.10 alkaen alueelle voidaan jo istuttaa uusia pensaita ja katupuita. Työt urakoi Tampereen Infra.

Infralaisia istuttamassa puita. Kuva ratikka-allianssilta.

Rantatielle istutetaan muutamia satoja pensastaimia kiinteistöjen ja katualueen välille. Lisäksi kadun varrelle istutetaan tässä vaiheessa kymmenen vaahteraa ja kolme punasaarnia.

Puiden istutuksista voi aiheutua hetkellisiä häiriöitä jalankulkuun Rantatien itäpäässä. Tarvittavat työalueet rajataan ja kulku ohjataan istutustyömaan ohi. Istutustyöt valmistuvat lokakuun puoliväliin mennessä.  

Halkoniemen satama suljetaan vesiliikenteeltä 11.10.2021

Tampereen Infra jatkaa satamatöiden tekemistä Niemenrannassa lokakuun puolivälistä alkaen, eikä Halkoniemen satamasta enää pääse veneellä Näsijärvelle. Vesiliikenneyhteys katkaistaan maanantaina 11.10.2021.

Niemenrannan sataman täyttötyö kartalla

Niemenrannan satamassa jatketaan uuden aallonmurtajan rakentamista, ja suojaverhoon vesiliikennettä varten kesällä tehty kulkuaukko suljetaan. Suojaverholla estetään rakentamisesta aiheutuva veden samentuminen työalueen ulkopuolella. Suojaverho on merkitty poijuilla ja varoitusmerkeillä. Suojaverho joko poistetaan, tai siihen tehdään kulkuaukko keväällä 2022 ennen veneilykauden alkua.

Niemenrannan uusi venesatama rakennetaan Halkoniemen sataman lähelle, sen vastakkaiselle rannalle. Niemenrannan venesatamaan tulee noin 150 laituripaikkaa pienveneille ja telaranta soutuveneille. Laituripaikat ja telaranta rakennetaan arviolta vuosina 2023-2024. Työ on alkanut 2020 aallonmurtajan rakennustöillä ja rantatäytöllä.


Lisätietoja

Sataman rakennustyöt:
Tampereen kaupunki
Rakennuttajainsinööri
Pasi Ruohomäki
puh. 050 547 6153
sähköposti: pasi.ruohomaki@tampere.fi

Sataman rakennustyöt:
Tampereen Infra
Työmaapäällikkö
Mikael Salonen
puh. 040 806 3904
sähköposti: mikael.salonen@tampere.fi

Korvaavat venepaikat:
Satamavastaava
Tuomas Salovaara
puh. 041 731 0639
sähköposti: tuomas.salovaara@tampere.fi

Jokikadun länsipäässä tehdään katutöitä

Jokikatua Höyrypuiston ja Ratinan suunnasta.

Tampereen Infra tekee katutöitä Viinikanojan suulla Jokikadun länsipäässä. Lyhyt kunnostettava osuus ulottuu Hatanpään valtatieltä Höyrynpuistoon.

Töistä aiheutuu pienimuotoisia muuttuvia liikennejärjestelyjä autoliikenteelle sekä pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Aluksi liikennejärjestelyt koskevat pohjoispuolta ja sen jälkeen eteläpuolta, kun pohjoispuolen sadevesikaivot on saatu tehtyä. Jokikatu 7:n kohdalla sijaitseva P-alue on poistettu käytöstä pysyvästi.

Töihin kuuluu hulevesilinjojen kunnostusta sekä katu- ja puistoalueen rakentamista. Poistetun P-alueen kohdalle tulee kadun kääntöpaikka, jolta on ajoyhteydet kadun pohjoispuolen kiinteistöille. Kadun pohjoispuolen jalkakäytävää jatketaan ja myös Höyrynpuiston puistokäytävää jatketaan jalkakäytävälle saakka. Kadun eteläpuolen kävely- ja pyörätiellä erotellaan kulkusuunnat Hatanpään valtatielle saakka.

Työmaa valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Tampereen Infra
Vastaava työnjohtaja
Jarno Kähärä
puh. 041 730 4211
jarno.kahara@tampere.fi

Teksti ja kuva Tarja Nikupaavo-Oksanen

Sunnuntaina siivotaan suvanto

Tampereen seudun sukellusseurat järjestävät vapaaehtoisvoimin Ratinan suvannon siivouspäivän sunnuntaina 3.10.2021. Jo kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa on tarkoituksena nostaa ylös pohjassa makaavaa tavaraa ja roskaa, jotka aiheuttavat ympäristöhaittoja ja turvallisuusriskejä. Vuonna 2020 sukeltajat nostivat suvannosta mm. 42 sähköpotkulautaa, joista valtaosa kunnostettiin takaisin käyttöön.

Tampereen Infra ja Pirkanmaan jätehuolto osallistuvat romun poiskuljetukseen ja sen kustannuksiin.