Kunnossapito

Huolehdimme kaupungin kunnossapidosta yhdessä kumppaneidemme kanssa. Auraamme ja hiekoitamme kadut, pidämme kunnossa viheralueet, leikkipaikat ja uimarannat – ja paljon muuta.

Kadut

Pidämme kotikaupunkimme kadut kunnossa ympäri vuoden.

Talvella auraamme kävely- ja pyörätiet kuntoon ja torjumme niiden liukkautta. Poistamme lumet kaupungin vastuulla olevilta alueilta sekä huolehdimme hiekoituksista ja jokakeväisistä hiekan poistoista. Katujen ja yleisten alueiden korjaustyöt kuuluvat myös tontillemme.

Lisäksi vastaamme torien kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä roskien siivoamisesta yleisiltä alueilta, joita ovat mm. koulujen ja päiväkotien piha-alueet.

Pidämme kunnossa yhteensä noin 9 000 000 m2 asfalttipintoja! Määrä sisältää ajoradat, jalkakäytävät, yhdistetyt pyöräily- ja jalankulkuväylät, aukiot, torit ja portaat.

Puistot ja liikuntapaikat

Viheralueet tekevät kaupungista viihtyisän. Ne piristävät ja mahdollistavat monenlaisen tekemisen ja ajanvieton.

Vastaamme kunnossapidosta mm. leikkipaikoilla, skeittipuistoissa, frisbeegolfradoilla, ulkoliikuntapaikoilla, luistelu- ja muilla pelikentillä sekä koirapuistoissa. Me esimerkiksi lanaamme ja hoidamme puistojen käytävät ja kentät tarvittaessa. Viikonloppujen jälkeen siivoamme, keräämme irtoroskat ja tyhjennämme jäteasiat.

Istutamme kukat kaupungin yleisille alueille ja huolehdimme niistä ruukkuineen ja amppeleineen. Tiesitkö, että istutamme joka kesä yli 30 000 kukkaa? Tämän lisäksi leikkaamme nurmikot ja pensaat sekä pidämme niityt ja perennat kauniina.

Uimarannoilla töihimme kuuluu yleistä kunnossapitoa, kuten siivoamista, korjausta, rakentamista, mutta myös turvallisuudesta huolehtimista. Tätä samaa teemme suihkulähteillä ja matonpesupaikoilla.

Luonnonhoito

Tampere on vehreä kaupunki, jonka luonnosta huolehdimme monin tavoin.

Kasvatamme, istutamme ja hoidamme puita kaupungin yleisillä alueilla: teemme koneellisia metsänhoito- ja metsurityötä sekä suunnittelemme ja toteutamme puiden kuntotutkimukset ja hoitoleikkaukset. Keskustorin joulupuun hankinta on yksi jokavuotisista töistämme!

Hulevesijärjestelmien, kuten ojien ja altaiden kunnossapito kuuluu tehtäviimme aivan kuin haitallisten vieraslajien torjunta.

9  miljoonaa m2
kunnossapidettyä asfalttipintaa vuodessa
Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.