Ajankohtaista

Tampereelle haetaan pyöräilyagentteja talvihoidon tarkkailuun

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra Oy hakevat vapaaehtoisia pyöräilyagentteja seuraamaan ja kehittämään pyöräväylien talvihoitoa. Agentit antavat koko talvikauden ajan palautetta pyörämatkojensa sujuvuudesta ja mahdollisista häiriöistä. Tavoitteena on saada välitöntä palautetta talvikunnossapidosta ja parantaa pyöräväylien talvihoidon laatua.

Palautetta neljän reitin talvihoidosta

Pyöräilyagentit tarkkailevat Tampereen pyöräväyliä ja raportoivat pyöräteiden kunnosta, kuten lumesta, liukkaudesta ja jäisistä polanteista. Palaute annetaan nimettömästi omaa agenttinumeroa käyttäen. Pyöräilyagentiksi sopii jokainen, joka pyöräilee melko säännöllisesti läpi talven kokonaan tai osittain yhtä tai useampaa seuraavista reiteistä:

Reitti 1: Holvasti – Keskusta – Santalahti
Reitti 2: Tesoma – Keskusta
Reitti 3: Pirkkala – Härmälä – Hatanpää – Keskusta
Reitti 4: Hervanta – Keskusta

Tampereen kaupungin kunnossapitovastuulle kuuluvia pyöräteitä hoitaa Tampereen Infra Oy urakoitsijoineen.
– Valitut reitit ovat pyöräliikenteen seudullisia pääreittejä. Ne ovat leveydeltään ja tyypiltään hieman erilaisia ja niitä hoidetaan erilaisilla koneilla. Yksi reiteistä hoidetaan yhden urakoitsijan toimesta kokonaan, ja toinen on puoliksi urakoidulla alueella ja puoliksi Tampereen Infra Oy:n omassa hoidossa. Nämä kunnossapidon rajat eivät näy kartalla eikä niiden pitäisi näkyä pyöräillessäkään, kertoo työpäällikkö Antti Sorvali Tampereen Infra Oy:stä.

Agentteja mukaan sata

Pyöräilyagentteja toivotaan mukaan noin sata luotettavan tilannekuvan saamiseksi. Pyöräilyagentit antavat palautetta kerran viikossa helppokäyttöisen sähköisen lomakkeen kautta. Aikaa palautteenanto vie muutaman minuutin viikossa. Jokainen aktiivisesti palautetta antanut agentti palkitaan lahjakortilla, ja lisäksi aktiivisimmat agentit palkitaan erikseen. Kauden päätteeksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pyöräpalkinto.

Lue lisää asiasta kaupungin tiedotteesta.

Ilmoittaudu pyöräilyagentiksi 30.11.2022 mennessä lomakkeella:
https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/26729/lomake.html

 

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.