Ajankohtaista

Tampereella panostetaan pyöräpysäköintiin

Tampereella kehitetään pyöräilyolosuhteita ja mahdollistetaan turvallinen sekä keskeinen pysäköinti kaupungissa polkupyörällä asioiville. Aloitamme heinäkuussa pyöräpysäköintipaikkojen uusimiset Tampereen keskustan ja julkisen liikenteen runkolinjojen varrella. Asennus tehdään Tampereen kaupungin ja Tampereen infran yhteistyönä.

 

Turvalliset runkolukitustelineet

Kaikki uudet pyörätelineet ovat runkolukituksen mahdollistavia kaaritelineitä. Telineet on suunniteltu ja valmistettu tamperelaisten pyöräilijöiden palautteita kuunnellen. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota polkupyörien lukitusturvallisuuteen, ja pyritty huomioimaan myös herkästi vahingoittuvat vanteet, vaihteet ja levyjarrut.

 

Merkittävästi lisää turvallista pyöräpysäköintiä

Kaikkiaan kaaritelineitä tulee kaupungin alueelle 239 kappaletta, joista 141 tulee sijaitsemaan keskustan alueella ja 98 kappaletta seitsemässä sadekatoksella varustetussa liityntäpysäköintipisteessä. Kun jokaiseen kaareen voi lukita kaksi pyörää, tulee telineiden kapasiteetiksi kaikkiaan 478 pyöräpaikkaa.

 

Pyörät uusiin telineisiin, vanhat poistetaan

Samalla, kun uusia telineitä aloitetaan asentamaan heinäkuun alussa, vanhat telineet tullaan purkamaan. Toivomme, että asukkaat poistaisivat vanhoihin telineisiin unohtuneet polkupyörät mitä pikimmin, jotta niiden purkaminen tapahtuu jouhevasti. Asennusten lähetessä tiedotamme vaihdosta kylteillä ja aitaamme vanhat telineet. Vaihdon jälkeen hylätyt ja unohdetut pyörät tullaan irrottamaan ja viemään säilöön Tampereen kaupungin tiloihin.

 

Kirjoittaja: Mikko Bäckström

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.