Ajankohtaista

Sorsapuiston lintutarha saa kaakattavia kesäasukkaita

Hämeenkyröläinen kukkokuppilan ja kanalan pitäjä Tia Hämäläinen toimittaa jälleen tänä kesänä kanoja Sorsapuistoon. Lintulaan on tulossa isoja kanarotuja, pieniä koristekanoja, munientehotuotantoon jalostettuja kanoja sekä helmikanoja.

– Koska lintuinfluenssatilanne ei ole näyttäytynyt tänä keväänä niin pahana kuin edellisenä keväänä, olemme jälleen rohkaistuneet tuomaan lintuja Sorsapuistoon. Varmuuden vuoksi tuomme linnut paria viikkoa myöhemmin kuin aikaisempina vuosina, kun muuttolinnut ovat jo asettuneet pesimäalueilleen.
– Virallinen harrastekanalintujen kiinnipito päättyy 31.5.2022 ja vapaana ulkoilu alkaa 1.6.2022. Sisällä pidolla vältetään muuttolintujen ja harrastekanalintujen väliset kontaktit toisiinsa, kertoo Tia Hämäläinen.

Linnut saapuvat Sorsapuistoon 31.5. iltapäivään mennessä. Tampereen Infra vastaa lintutarhan hoitamisesta ja kanojen ruokkimisesta kesän aikana. Infrasta muistutetaan, että lintuja ei saa ruokkia omilla eväillä, eikä koiria pitäisi tuoda lintuhäkkien läheisyyteen.

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.