Ajankohtaista

Sepelin keruu on käynnistynyt

sepelinkeruuta keskustassa

–Sepelinkeruuta tehdään sään salliessa. Teemme edelleen talvikunnossapitotöitäkin, koska monin paikoin on vielä lunta, jäätä ja liukkautta. Lämpötilat voivat olla pakkasen puolella öisin ja päivälläkin, tiivistää Infran työpäällikkö Antti Sorvali. 

Kun sepelin keruu alkaa täysimittaisesti, työ saadaan yleensä valmiiksi muutamassa viikossa.  Tänä talvena on sepeliä levitetty väylille tavallista enemmän.

Kiinteistön haltijoiden vastuulla jalkakäytävät

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy, joka yhdessä urakoitsijoidensa kanssa korjaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin.

Suotuisat säät jouduttavat keruuta – sade ja kastelu estävät pölyämistä

Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Lehtipuhaltimien käyttö on edelleen kiellettyä hiekoitushiekan siivoamiseen terveydelle vaarallisten pienhiukkasten leviämisen hillitsemiseksi. Hiekoitussepeli on poistettava märkänä, eli sitä on tarpeen mukaan myös kasteltava.

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.