Ajankohtaista

Matonpesupaikat valmiina käyttöön

Kaikki Tampereen matonpesupaikat on jo avattu matonpesijöiden käyttöön. Matonpesupaikkoja on kaikkiaan 19 eri puolilla kaupunkia.

Kaikilla matonpesupaikoilla on vakiovarustuksena pesualtaat pesulautoineen, mankeli veden puristamiseksi matoista sekä valutuspuomit. Matonpesupaikkojen vedenpumppaus on säädetty siten, että altaita voi käyttää kello 5–21.  Matonpesupaikoille on sijoitettu myös kierrätysmateriaalista tehtyjä penkkejä levähdystaukoja varten.

Altaissa saa pestä vain mattoja ja muita tekstiilejä. Pesupaikkojen pesuvesi otetaan matonpesupaikkojen viereisistä järvistä, ainoastaan Halkoniemen ja Santalahden matonpesupaikoilla käytetään pesuvetenä vesijohtovettä.

Ympäristöystävällisintä on pestä matot matonpesupaikalla

Mattoja ei saa pestä järvissä eikä muissa vesistöissä eikä maallakaan siten, että pesuvedet pääsevät suoraan vesistöön tai ojaan. Maton pesu järvessä likaa vesistöjä aiheuttaen muun muassa veden samentumista, rannan roskaantumista ja leväkasvuston voimistumista. Mattojen pesu vesistöissä onkin kielletty Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä. Ympäristöystävällisintä on pestä matot siihen tarkoitetulla viemäröidyllä matonpesupaikalla. Autojen pesu matonpesupaikoilla on myös ehdottomasti kielletty. Jätä pesupaikka aina siistiin kuntoon oman käytön jälkeen.

Matonpesupaikoilla on infotaulut josta löytyvät puhelinnumerot mahdollisia vika- ja ilkivaltailmoituksia varten.

Sivulta www.tampere.fi/matonpesupaikat löytyy lisätietoa matonpesupaikoista.

Kaupungin matonpesupaikat suljetaan syyskuun puolivälissä.

Lisätietoja:

Pajapekka Oy
Huoltoryhmä, päivystys, vikailmoitukset, kunnossapito
s-posti: palaute@pajapekka.fi
p. 040 158 8706
p. 040 158 8907

Tampereen Infra Oy
Työpäällikkö Pentti Katajisto
p. 050 521 5009

 

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.