Ajankohtaista

Lumipyryä ja liukkautta luvassa Tampereelle – varaa aikaa matkoihin

Tampereelle on ennustettu viikonloppuna taas kovaa lumisadetta. Vuorokauden lumikertymä voi olla yli 10 cm. Haasteena on erityisesti sään mahdollinen lauhtuminen lauantaina, mikä liukastuttaa kadut ja jalkakäytävät ja tuo sohjoa väylille. Työ- ja muihin matkoihin kannattaa varata aikaa riittävästi.  Myös varovaisuutta ja malttia tarvitaan.

Kunnossapitäjät ovat auraus- ja liukkaudentorjuntatöissä viikonloppuna. Ensin väylät saatetaan liikennöitävään kuntoon ja viimeistelytöitä jatketaan tilanteen salliessa. Jos lunta sataa pitkään tai sitä tulee paljon, auraustyöt keskittyvät pääkaduille ja alemman hoitoluokan kaduille kuten asuntokaduille mennään viiveellä.

Kiinteistöjen haltijat vastaavat jalkakäytävien talvikunnossapidosta kiinteistöjensä edustalla.

Huomioi liikennemerkit katujen varsilla ja siirrä auto auran tieltä – vältä maksut

Autot ja muut ajoneuvot olisi hyvä siirtää katujen varsilta kiinteistöille ja pihoihin, jotta kunnossapitokalusto pääsisi auraamaan kadut esteettä.  Kunnossapitäjät alkavat puhdistaa asuntokatuja ja kapeita katuja, jotka on merkitty pysäköintikielto- tai siirtokehotusmerkillä. Merkkien noudattamatta jättämisestä voi saada pysäköintivirhemaksun tai 100 euron autonsiirtomaksun riippuen liikennemerkistä.

Ensin aurataan pääväylät ja kokoojakadut

Kadut aurataan sekä normaalioloissa että kovalla lumipyryllä tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Kevyen liikenteen väylistä ensiksi huolletaan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit.

Tampereen Infra Oy vastaa peruskaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta kokonaispalvelumalliperiaatteella.

Tampereen Infran hoitamilla keskustan, Kissanmaan, Nekalan, Hervannan ja Vuoreksen urakka-alueilla aurauskalustoa on liikkeellä noin 20 kuorma-autoa ja noin 40 työkonetta sekä lisäksi reilut 10 käsilumityöryhmää. Osa kalustosta on omaa ja osa yksityistä. Myös kaupungin kiinteistöjä, kuten koulujen pihoja on Tampereen Infran hoidossa. Infra hoitaa myös osaa liikuntapaikoista. Alueurakoiduilla Atalan, Leinolan, Lielahden, Peltolammin ja Tesoman urakka-alueilla työskentelee lisäksi urakoitsijoiden kalustoa.

Katujen ja puistojen kunnossapidon palautejärjestelmä

Tilaa autojen siirtokehotustiedotteet puhelimeesi

lunta kadulla

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.