Ajankohtaista

Kunnossapitäjät varautuvat viikonlopun voimakkaaseen lumipyryyn

Sääennusteiden mukaan Tampereen seudulle voi viikonlopun aikana sataa lunta yli 20 senttimetriä. Lisäksi ennusteiden mukaan on luvassa kohtalaista tuulta, minkä vuoksi lumi voi kinostua.

Kunnossapitokalusto on täydessä valmiudessa. Väylät aurataan tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Ensin aurataan pääväylät ja joukkoliikenteen reitit, seuraavaksi paikalliset kokoojakadut ja viimeisenä asuntokadut. Pyöräteistä ensin aurataan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. Voimakkaiden lumisateiden takia aurauksessa on viiveitä erityisesti asuntokaduilla ja liikennöinti sekä liikkuminen hankaloituvat kaduilla. Jälkisiivoustyöt, kuten lumen siirrot ja poisajot, voivat kestää useita päiviä.

Aurat kartalla -palvelusta voi seurata aurojen ja työkoneiden lähimpien tuntien aikana tekemiä kunnossapitotöitä.

Varaa aikaa matkoihin ja ole varovainen liikenteessä

Kaupunkilaisia kehotetaan varaamaan tavanomaista enemmän aikaa työ- ja vapaa-ajan matkoihin viikonlopun ja mahdollisesti myös alkuviikon aikana sekä noudattamaan olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta.

Kadunvarsipysäköinnin välttäminen helpottaa asuntokatujen aurausta

Tampereen Infra Oy vastaa kokonaispalveluperiaatteella kaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta. Kunnossapitäjät toivovat, että asuntokaduilla vältettäisiin kadunvarsipysäköintiä, jotta auraustyö saadaan suoritettua mahdollisimman jouhevasti. Viikonloppuna tehdään aikaista ja pitkää työvuoroa ja oman kaluston lisäksi töihin otetaan tueksi useita alihankkijoita ympäri kaupunkia. Auraajat toivovat työrauhaa ja kärsivällisyyttä asukkailta.

Usein kysyttyä talvikunnossapidosta

Palautekanavat

lumiaura

 

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.