Ajankohtaista

Joko talviturkki on heitetty?

Tampereen uimarantojen ja pienempien uimapaikkojen ylläpito on tiimityötä yli toimialarajojen: Liikuntatoimi huolehtii, että uimarit pysyvät pinnalla, ja Tampereen Infran puolestaan siitä, että rannat pysyvät siisteinä ja turvallisina, sekä käyttäjät ehjinä.

Kesä yllätti kaikki

Toukokuun yllätyshelteet yllättivät nimensä mukaisesti niin meteorologit, auringonpalvojat, vesipedot kuin meidät rantasiistijätkin. Kaikesta huolimatta aloitimme uimarantojen hoidon ja ylläpidon 1.6. Samalla käynnistimme terveydensuojelun edellyttämän uimaveden seurannan säännöllisten vesinäytteiden muodossa.

Palveluksessanne

Tampereella on kaikkiaan 32 uimarantaa tai pienempää uimapaikkaa, joiden hoitoa ja yleisturvallisuutta Tampereen Infra hoitaa. Näistä Pyynikissä ja Rauhaniemessä on paikalla myös uimavalvojat. Infralaiset puolestaan huolehtivat roskista, kasvillisuuden ja tilojen siistinä pitämisestä sekä rakenteiden turvallisuudesta.

Rantaviihtyvyyteen panostetaan Tänä kesänä rantojen viihtyvyydestä kanssanne huolehtii kahdeksan pysyvää rantasiistijää. Lisäksi neljä siistijää hoitavat kaikkia virallisia uimarantoja ja -paikkoja sekä kenttiä, tekevät pieniä leikkipaikkakorjauksia ja tuuraavat tarvittaessa muita. Infralaiset tunnistaa, sääilmiöistä riippuen, keltaisella huomiovärillä varustetuista ylä- tai alaosista. Rantailijoita palvellaan elokuun loppuun asti, ja kelien salliessa uimakopit sekä rannat pidetään avoinna pidempäänkin.

Pyynikillä tapahtuu

Viime vuonna rakennetun esteettömän uimalaiturin lisäksi Pyynikille on täksi kesäksi valmistunut uusi huoltorakennus, jossa vesipetoja palvelevat WC-tilat esteettömän käymälän kera. Lisäksi tiloista löytyy pukukopit rantavieraille, ja rantasiistijöiden sekä hengenpelastajien sosiaalitilat. Rakennuksessa on optio kioskille, joka kuitenkin vielä tänä vuonna toimii rakennuksen viereisessä kontissa. Tervetuloa uimaan tai muuten vaan oleilemaan!

T. Tampereen rantasiistijät

PS. Tampereen olosuhdepalvelusta voit jo ennen käyntiäsi käydä tarkistamassa lempirantasi sinilevätilanteen ja uimaveden lämpötilan, sekä ulkojäiden kantavuuden ja latujen kunnon: https://tampere.sometec.fi/

Kirjoittaja: Mikko Bäckström

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.