Ajankohtaista

Hiekoitussepelin poisto käynnistyi

Hiekoitussepelin harjaukset kaduilta ovat alkaneet Tampereella. Pääpaino on aluksi vilkkaasti liikennöidyillä alueilla (ml. jalankulku- ja pyöräilyväylät), joilta siirrytään pienemmille kaduille, joita kuitenkin tehdään myös samaan aikaan ympäri kaupunkia.

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra, joka yhdessä urakoitsijoidensa kanssa korjaaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin.

Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaan.

Huomaa pysäköintirajoitukset ja siirtokehotuskyltit ja vältä maksut

Autonomistajien kannattaa seurata katujen varsien talviaikaisia pysäköintirajoituksia sekä siirtokehotuskylttejä. Pysäköintirajoitusten turvin katuja saadaan paremmin puhdistettua sepelistäkin, kun autot eivät ole parkissa kadun varressa. Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä 100 euron autonsiirtomaksun.

Tilaa muistutusviesti puhdistusajoista matkapuhelimeesi

Katujen ja puistojen kunnossapidon palautejärjestelmä

Kotikulmat kuntoon
rotvallin molemmin puolin.