Talvikauden pysäköintirajoitukset alkavat

Ensimmäiset talvikauden pysäköintirajoitukset alkavat 15.10. Osalla kaduista rajoitteet astuvat voimaan 15.11. Talviaikaiset pysäköintirajoitukset ja siirtokehotusmerkit mahdollistavat sen, että kadut päästään hoitamaan eivätkä pysäköidyt autot estä puhtaanapitoa, talvihoitoa ja keväisin tehtävää sepelinpoistoa. Talvirajoitukset päättyvät 30.4., mutta myöhäisestä keväästä johtuen osaa rajoituksista voidaan joutua jatkamaan esimerkiksi sepelinpoiston vuoksi.

vuoropysäköintimerkki

Vuoropysäköinti:
Näillä kaduilla pysäköinti kielletään liikennemerkillä ja lisäkilvellä joko parillisina tai parittomina päivinä tiettyyn kellonaikaan vuorokaudesta. Vuoropysäköintimerkkejä on käytössä mm. Kissanmaalla, Hervannassa ja Hyhkyssä.
1. I -merkinnällä olevat merkit kieltävät pysäköinnin merkin vaikutusalueelle parittomina päivinä.
2. II -merkinnällä olevat merkit kieltävät pysäköinnin merkin vaikutusalueelle parillisina päivinä.
3. Mikäli merkissä on lisäkilven osoittama voimassaoloaika, niin merkki on voimassa vain tuona aikana.
4. Mikäli merkissä ei ole lisäkilven osoittamaa voimassaoloaikaa, niin merkin voimassaolo alkaa klo 8 kyseisen päivän aamuna.

talvirajoitusmerkki

Muut talvirajoitukset:
Muita talvirajoituksia käytetään myös ja ne ovat lähinnä pysäköintikieltomerkin alle merkattu lisäkilvellä esim. ”Tiistaisin 8-12”. Muita talvirajoituksia on käytössä ympäri kaupunkia mm. Viinikassa, Hallilassa ja Raholassa.

lähisiirtomerkki

Siirtokehotusmerkit:
Lisäksi on katuja ja pysäköintialueita, joille on merkitty pysäköintirajoituksia siirtokehotusmerkein. Käytössä on enimmäkseen kiinteitä merkkejä, jotka ovat maastossa ympäri vuoden, mutta tarvittaessa joudutaan käyttämään myös siirrettäviä merkkejä.

Asukas voi tilata kotikadun lähisiirroista muistuttavan tekstiviestin. Ohjeet löytyvät netistä www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere, josta näkee myös tulevat siirrot.

Suositeltavaa on kuitenkin ottaa tekstiviestipalvelu käyttöön, koska tekstiviestit sisältävät tarkempaa tietoa kuin sivulla oleva karttaikkuna.

Jos auto joudutaan siirtämään hinausautolla kunnossapitotöiden tieltä, autonomistajalta veloitetaan noin 100 euron siirtomaksu. Lähisiirtomerkkejä on käytössä mm. Vuoreksessa, keskustassa ja Kalevassa.

Lisätietoja
Palvelupiste Frenckell
sähköposti palvelupiste.frenckell@tampere.fi
puhelin 03 5656 4400
Frenckellinaukio 2 B