Matonpesupaikat on avattu – uutuutena kierrätyspenkit

Tampereen kaupungin matonpesupaikat on avattu toukokuun puolivälissä. Matonpesupaikoilla voi nyt helpommin pitää vaikka taukoja eväitä nauttien, sillä jokainen paikka on varustettu uusilla penkkiryhmillä, jotka on valmistettu kierrätysmateriaalista. Korona-aikana on pesupaikoilla syytä muistaa hyvä hygienia ja turvaetäisyydet.

Matonpesupaikkoja on kaikkiaan 19 eri puolilla kaupunkia. Kaikilla matonpesupaikoilla on vakiovarustuksena pesualtaat pesulautoineen, mankeli veden puristamiseksi matoista sekä valutuspuomit. Matonpesupaikkojen vedenpumppaus on säädetty siten, että altaita voi käyttää kello 5–21.

Altaissa saa pestä vain mattoja ja muita tekstiilejä. Pesupaikkojen pesuvesi otetaan matonpesupaikkojen viereisistä järvistä, ainoastaan Halkoniemen ja Santalahden matonpesupaikoilla käytetään pesuvetenä vesijohtovettä.

Matonpesupaikkojen penkkiryhmät on toteutettu Tampereen Infra Oy:n, Image Wear Oy:n ja Tampereen Sarka Oy:n yhteistyönä.  Penkkien materiaalina on käytetty kierrätysmateriaalia, joka koostuu 48 % kierrätysmuovista ja 48 % käytetystä tekstiilistä. Tampereen Sarka Oy kokosi ja asensi Image Wear Oy:n teettämät kierrätyskomposiittipenkit matonpesupaikoille.

Ethän pese mattoja järvessä

Mattoja ei saa pestä järvissä eikä muissa vesistöissä eikä maallakaan siten, että pesuvedet pääsevät suoraan vesistöön tai ojaan. Maton pesu järvessä likaa vesistöjä aiheuttaen muun muassa veden samentumista, rannan roskaantumista ja leväkasvuston voimistumista. Mattojen pesu vesistöissä onkin kielletty Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä. Ympäristöystävällisintä on pestä matot siihen tarkoitetulla viemäröidyllä matonpesupaikalla. Autojen pesu matonpesupaikoilla on myös ehdottomasti kielletty.

Matonpesupaikoilla on infotaulut josta löytyvät puhelinnumerot mahdollisia vikailmoituksia ja ilkivaltakorjauksia varten.

Sivulta www.tampere.fi/matonpesupaikat löytyy lisätietoa matonpesupaikoista.

Kaupungin matonpesupaikat suljetaan syyskuun puolivälissä.

Mattojen pesu

Ympäristönsuojelu- ja jätehuoltomääräykset


Lisätietoja

Pajapekka Oy
Huoltoryhmä, päivystys, vikailmoitukset, kunnossapito
sähköposti palaute@pajapekka.fi
puhelin 040 158 8706
puhelin 040 158 8907

Tampereen Infra Oy
Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376