Lumen ystäviä hellitään viikonvaihteessa

Tuoreiden sääennusteiden mukaan Tampereen seudulla saattaa sataa lunta oikein urakalla viikonlopun aikana. Hurjimmat ennustajat uumoilevat, että lunta voi parhaimmillaan tulla muutamissa tunneissa jopa yli kymmenen senttiä. Sateen olomuoto voi myös vaihdella ja aiheuttaa erittäin suurta liukkautta.

Tampereen Infra urakoitsijoineen on täydessä valmiudessa koko aurauskalustollaan, ja tekee tilanteen vaatiessa pidempää päivää. Kaikesta huolimatta, runsaasta lumesta aiheutuvia haittoja tullaan näkemään ympäri kaupunkia sekä katu- että kevyenliikenteen verkostolla.

Väylät pyritään pitämään liikennöitävässä kunnossa

Jos lumipyry toteutuu kovana, joka paikkaan ei heti keritä auraamaan ja siivous vie useita päiviä.

Tampereen Infrasta toivotaan työrauhaa ja kärsivällisyyttä. Kaupungin sähköistä palautekanavaa pyydetään käyttämään vain akuuteissa tilanteissa.

Infrasta muistutetaan, että kiinteistöjen aurauksista syntyviä lumikasoja ei ole sallittua siirtää katualueelle, vaan ne pitää säilyttää kiinteistön omalla alueella.

Kadut aurataan sekä normaalioloissa että kovalla lumipyryllä tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Kevyen liikenteen väylistä ensiksi huolletaan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit.

Kokonaispalvelumallin periaate

Tampereen Infra Oy vastaa kokonaispalvelumalliperiaattein peruskaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta.

Tampereen Infran hoitamilla keskustan, Kissanmaan, Nekalan, Hervannan ja Vuoreksen urakka-alueilla aurauskalustoa on liikkeellä normaaliaikoina noin 20 kuorma-autoa ja noin 40 työkonetta sekä lisäksi reilut 10 käsilumityöryhmää. Osa kalustosta on omaa ja osa yksityistä. Myös osa kaupungin liikuntapaikoista ja kiinteistöistä, kuten koulujen pihoista, on Tampereen Infran hoidossa. Alueurakoiduilla Atalan, Leinolan, Lielahden, Peltolammin ja Tesoman urakka-alueilla työskentelee lisäksi urakoitsijoiden kalustoa.

Tällä hetkellä Tampereen kolmelle lumenvastaanottoalueelle on ajettu yhteensä n. 16 000 kuormaa lunta. Aarikkalan lumenvastaanottopaikka täyttyi ja suljetaan 19.2.2021 klo 22.

Kuntalaisia kehotetaan varaamaan normaalia enemmän aikaa ja malttia kulkemiseen viikonlopun ja alkuviikon aikana. Kevättä kohti ollaan matkalla.   

Tampereen kaupungin sähköinen palautekanava

Aurat kartalla

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalautteet ja neuvonta
Tampereen Palvelupiste
sähköposti: tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
avoinna ma–pe klo 9–16